TMSF Başkanı İşadamlarıyla geldi

TMSF Başkanı İşadamlarıyla geldi

TMSF Başkanı İşadamlarıyla geldi
Gündem 15.08.2009 19:12:00 2292 0

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk işadamlarından oluşan hemşehri gurubuyla Darende’yi gezdi. Ertürk, dışarıdan görülmeyen ancak çok sayıda tarihi, doğal ve kültürel değerlerin yer aldığı Darende’de moral tazeleyip yenilendiklerini söyledi.

Büyük çoğunluğu Malatyalı olan 35 kişilik işadamı ve eşlerinden oluşan gurupla 4 Temmuz günü Darende’ye gelen TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ilçedeki tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu, Hasan Gazi Şehitler Abidesi ve Günpınar Şelalesini gezen heyet, heryıl binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Somuncu Baba Türbesinde dua etti. Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’in eşliğinde Somuncu Baba Külliyesi ve etrafını gezen gurup, çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.

Bir vaha gibi

Ahmet Ertürk, çok uzun yıllar sonra geldiği Darende’nin geliştiğini yakından gördüğünü ve mutlu olduğunu bildirdi. Ertürk; “Bir grup Malatyalı işadamı grubuyla beraber yaptığımız gezide Darende ve çevresini görme fırsatını yakaladık. Darende dışarıdan görülmeyecek, adeta bir vaha gibi çok güzel hale gelmiş. Hulusi Efendi Vakfı, ilçede, sağlık, sosyal, eğitim ve kültürel hizmetlerin yanı sıra Somuncu Baba Külliyesi ve civarında çok büyük hizmetler yapmış. Tarihi eserlere, kültürel değerlerimize sahip çıkarak insanların istifadesine sunmuş. Yapılan güzel çalışmalar burayı bir cazibe merkezi haline getirmiş. İlmi, kültürel ve sosyal alanlarda yapılan mükemmel çalışmaları görünce çok mutlu oldum. Moral tazeledik, yenilendik. Aramıza burayı ilk defa görenler var, gurubumuzdaki herkes gezimizde gördüğü güzellikler ve kültürümüze sahip çıkılmasından dolayı memnuniyet duygularını dile getirdi” dedi.

Geziye katılanların hepsinin kendi alanlarında yatırımları olan işadamları olduğunu vurgulayan Ahmet Ertürk; “Darende epey bir yatırım almış. Bankacılık yaptığım dönemde de biliyordum, zaten burada canlı bir ekonomik hayatta var. Ziyarete gelenlerin oluşturduğu çok ciddi bir hareketlilik var, bu tabiî ki Darende’deki ticaret adamlarına da olumlu şekilde yansıyordur. Umarım bu gezi ile işadamları buraya yatırım yapmaya ilgi gösterir” diye konuştu.

Ahmet Ertürk’ün yanı sıra geziye Sinpaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Tuna Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Turan Tuna, işadamları; Adnan Başdemir, Ali Kütük, Ayhan Erdoğan, Çetin Palancı, H. Hüseyin Yavuz, İlter Gürsoy, Mehmet Sanlı, Nevzat Altınbüken, Niyazi Musaoğlu, Nüvit Karagözlü, Onur Soysal ve aileleri katıldı.

Heyete Darende gezisinden sonradan katılan Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar işadamlarının gezisi ve Darende’ye ilişkin anılarını gazetedeki köşesine taşıdı. Hulusi Efendi Vakfı’nın gayretleriyle ilçenin turist çektiğini bildiren Munyar hakim olarak Darende’de görev yapan ağabeyinin anılarını da dile getirdi.

Vahap Munyar’ın 10 Temmuz 2009 tarihli Hürriyet Gazetesi’ndeki yazısı;

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı sayesinde Darende turist çekiyor

TUNA Çelik’in patronu Turan Tuna’nın 3 günlük Malatya turuna katılan işadamları, Darende ilçesine de gitti. Başta Sinpaş’ın patronu Avni Çelik, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve Kütük Mermer’in patronu Ali Kütük olmak üzere tüm ekibin dilinde Darende vardı:

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, Darende’de müthiş işler yapmış.

Abim Darende’de 1970’li yılların ortalarında hakimdi. O zaman sık sık giderdim. AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı araya girdi:

Darende şu anda yılda 350 bin turist çekiyor.

AKP Milletvekili Öznur Çalık üsteledi:

Bir başka gelişinde Darende’ye mutlaka zaman ayır.

Bunun üzerine abim Mahmut Munyar’ı aradım:

Ben Darende’deyken Osman Hulusi Efendi sağdı. O dönemden ilçeye katkılarını bilirim...


Anahtar Kelimeler: