Darende için prestij ödül

Darende için prestij ödül

Darende için prestij ödül
Gündem 15.08.2009 18:57:00 1294 0

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Türkiye genelinde resmi kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin uyguladığı takdire değer görülen 1209 proje arasından Tohma Kanyonu’nun da aralarında yer aldığı 19 projeyi ‘en iyi uygulamalar seti’ne seçti.

Darende Kaymakamı Vural Karagül, Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan sağlanan kaynakla hayata geçirilen Tohma Kanyonu projesinin İçişleri Bakanlığınca en iyi uygulamalar setine seçilmesinin ilçe adına gurur verici olduğunu söyledi.

2 Turizm projesinden biri

Kaymakam Vural Karagül, turizm alanında önemli gelişmeler kaydeden ve bu alanda hergeçen gün kendini yenileyen Darende’nin böylesi bir değerlendirme ile taltif edilmesinin sevincini yaşadıklarını bildirerek; “İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca 1209 proje arasından en çok oy alan 19 projeden 5’ini Kaymakamlıklar geçekleştirirken seçilen projelerden sadece 2’si turizm alanındadır. Bu değerlendirme Darende’deki çalışmamızın ne denli önemli olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı’na sunum yapılacak

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Adnan Yılmaz’ın bir süre önce ilçeyi ziyaret ederek ‘en iyi uygulamalar seti’ne seçilen kanyonu gezip çok beğendiğini ifade eden Karagül, Başkan Yılmaz’ın seçilen projelerin Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve diğer üst düzey yetkililerin katılacağı bir programda sunumlarının yapılacağını da belirttiğini kaydetti.

Darende’nin prestij projesi

Vural Karagül; “Daha önceden bir hayal gibi gözüken Tohma Kanyonu’nun turizme açılması çalışmasına, ilçemizde her alanda önemli hizmetler veren Hulusi Efendi Vakfı’nın katkısı büyüktür. Projenin hazırlanması vakıf tarafından yapılmış ve işin yapımına kaynak sağlanması konusunda da önemli destekleri olmuştur. Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan sağlanan 1 Milyon TL’lik kaynakla ihale edilen Kanyon, yapılan çalışmalarla kısa sürede hizmete açılmıştır. Darende’nin prestij projelerinden birisi olan Tohma Kanyonu’nu ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Doğal güzelliklerle dolu yürüme alanları, piknik ve dinlenme yerleri gören herkesi hayran bırakmaktadır” diye konuştu.

İçişleri Dergisi tanıttı

İçişleri Bakanlığı’nın ‘en iyi uygulamalar seti’ne seçtiği Tohma Kanyonu Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 3 ayda bir yayınlanan İçişleri Dergisi’nde tanıtıldı. Darende’nin damadı olan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Adnan Yılmaz bir süre önce kanyonu gezerek çalışmalar hakkında bilgi edindi. 2. sayısı yayınlanan dergide Darende’deki Tohma Kanyonu’na geniş yer verildi. Fotoğraflarla süslenen yazıda kanyonun özelliği ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilere yer verildi.


Anahtar Kelimeler: