Ekmek fiyatları düştü

Ekmek fiyatları düştü

Ekmek fiyatları düştü
Gündem 15.08.2009 18:56:00 1479 0

Un fiyatlarının düşmesine rağmen ekmekte indirime gitmeyen Darende’deki fırıncılarla rekabete giden Darende Belediyesi, Malatya’dan getirterek 20 gün süren ucuz ekmek satışının ardından yeniden bir araya geldiği sektör esnafıyla fiyatta anlaşma sağladı. Belediye Başkanı İsa Özkan fırıncılarla anlaşma sağlayarak vatandaşın lehine fiyatları aşağı çektiklerini bildirdi.

Malatya’dan getirilen ucuz ekmeğe rağbet eden vatandaşın uygulamadan memnun olduğunu bildiren Başkan Özkan; “Görüşmelerimizin ardından Darende’de 600 kuruştan satılan 300 gr somun ekmeği 450 kuruştan, 250 gr pidenin de 400 kuruştan satışına karar verilmiştir” dedi.

Vatandaşın başkanı

Halkın ucuz ekmek temin etmesini sağlamak amacıyla bir süre önce görüştüğü fırıncıların fiyatları aşağı çekmeyi kabul etmemesi üzerine Malatya Belediyesi’nin kuruluşu olan Megsaş Firmasından 20 gün boyunca ekmek getirerek 400 kuruştan sattıklarını bildiren İsa Özkan, vatandaşlara ucuz ve kaliteli ekmek sağlamasına olanak tanındığını, Darende’deki fırıncıların da bunu yapacak güce sahip olmasına rağmen sunulan öneriyi önce kabul etmediklerini ifade etti. Bu süreçte Darende’deki dört fırından iki fırının hem ekonomik sebepten hem de başka koşulları tutmadığı için kapandığını sözlerine ekleyen Özkan; “Belediye olarak vatandaşlarımıza kaliteli ve ucuz ekmek sunmak amacıyla fırın kurma düşüncemiz vardı, fiyatta anlaşma sağlanınca bu fikrimizi erteledik. Biz fırıncıların değil vatandaşın başkanıyız, belediye olarak sosyal sorumluluk düşüncesi ile bu konuya duyarsız kalamazdık” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: