YENİ MÜFTÜ GÖREVE BAŞLADI

YENİ MÜFTÜ GÖREVE BAŞLADI

YENİ MÜFTÜ GÖREVE BAŞLADI
Gündem 19.12.2007 22:38:00 3827 0

Darende ilçe eski Müftüsü Ünal Tan’ın Malatya İl Müftü yardımcısı olarak atanmasının ardından boşalan göreve Dr. Nurdoğan Türk atandı.

Türkiye’de ilk kez kurduğu kameralı sistemle personelin verimliliğini denetleyerek tarihe geçen "teknolojik müftü" olarak bilinen Türk, Darende’de ki görevine başladı.

Teknolojik alanda yaşanan yeniliklere ayak uydurmak zorunda olduklarını anlatan Türk, "Van’da kurduğumuz sistemle personelin daha verimli olmasını sağlamak amacı içindeydik. 5 adet kameradan oluşan sistemimiz aynı zamanda ses kaydı da yapmakta idi. Genellikle mesai saatleri içinde açık tutulan sisteme yapılan kayıtları istediğimiz zaman izleme imkanına da sahip sistemin kurulmasıyla birlikte çalışan personelin verimi de artmıştı. Darende’de güzel çalışmalar yapmak ve yeni şeyler gerçekleştirmek istiyoruz. Darende’nin acil olarak müftülük sitesinin bitirilmesi gerekiyor. 2 aya kadar işlerimizi bitirip yeni yerimize geçmeyi hedefliyoruz" dedi. 1969 Kocaeli doğumlu olan Türk, ilk, orta ve lise öğrenimini memleketi Kocaeli’de tamamladıktan sonra 1987 yılında Mısır–Kahire’deki el-Ezher Üniversitesi Usûlid-dîn Fakültesine kayıt oldu. 4 yıllık Arapça eğitiminden sonra, 1991 yılında Tefsir bölümünden iyi derece ile mezun oldu.

1994 yılında Prof. Dr. Suat Yıldırım danışmanlığında Yüksek Lisansını tamamlayan Müftü Dr. Nurdoğan Türk, 2001 yılında Prof. Dr. Veli Ulutürk danışmanlığında doktora çalışmasını tamamlayarak doktor ünvanını aldı. Yurtdışı görevlerinde bulunan Türk, 1995 ve 2006 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Hac organizasyonunda tercüman olarak görev aldı. İlk görev yeri olan Van’ın Özalp İlçesindeki görevinin ardından Darende Müftüsü olarak göreve başladı.

Çok iyi derecede Arapça, Almanca, İngilizce ve bilgisayar bilgisine sahip olan Türk, evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler: