Askerlere savunma sanatı öğretildi

Askerlere savunma sanatı öğretildi

Askerlere savunma sanatı öğretildi
Gündem 15.08.2009 15:45:00 1809 0

Darende Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde ilçedeki Askerlik Şubesi’nde görevli erbaş ve erlere meslek kazandırma projesi kapsamında Türk savaş sanatı Sayokan ve Güney Kore savaş sanatı Hapkido kursları verildi.

Hapkido Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Halil Kozanoğlu, Şubat ayında açılan ve 191 saatlik modül program çerçevesinde askerlere Türk savunma ve dövüş sanatını öğrettiklerini bildirdi. Kursların sonunda rütbeli personelle birlikte 14 kişinin siyah kuşak almaya hak kazandığını belirten Kozanoğlu, askerlerin terhis olduktan sonra güvenlik şirketlerinde kolaylıkla iş bulabildiklerini söyledi.

Kozanoğlu, yaptığı açıklamada; “Askerlik görevi sırasında genç kardeşlerimizin boş vakitlerini faydalı işlerle geçirerek özellikle mesleki beceri kazanmaya yönelik eğitim almaları amacıyla açtığımız kurslara büyük ilgi gösterildi. Hem düzenli spor yapmış olan askerlerimiz hem de savunma ve dövüş sanatlarını da öğrenmektedir. Kursu başarıyla bitiren siyah kuşağa sahip belge sahipleri özellikle güvenlik şirketleri ve ilgili devlet kurumlarında kolaylıkla meslek sahibi olabilmektedirler” dedi.

Eğitim çalışmaları tamamlanan kursların bitiminde bir de mini gösteri yapıldı.


Anahtar Kelimeler: