Havamız tertemiz oldu

Havamız tertemiz oldu

Havamız tertemiz oldu
15.08.2009 15:41:00 1400 0

Kapalı mekânlarda sigara yasağının 19 Temmuz günü başlamasının ardından Darende’de Kaymakamlıkça oluşturulan bir heyet denetimlerde bulundu.

Sigara yasağının başlamasıyla zor günler yaşayan kahvehane, kıraathane gibi yerler başta olmak üzere, lokanta, restoran, kafe gibi işyerleri denetlenerek, dumansız hava kriterlerine uyup uymadıkları incelendi.

Belediye, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Gurup Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve gönüllü kişilerden oluşan heyet, işletmeleri denetledi. Daha önceleri çok sayıda vatandaşın geldiği kahvehaneleri bom boş bulan ekipler, işyeri sahiplerine yasağı belirten uyarıcı levhalar dağıtıp, uygulamanın kapsamı hakkında bilgiler verdi.

Denetlemeler sırasında kısa bir süre önce ilçede kıraathane açan Mehmet Korkmaz adlı işyeri sahibi; “Biz bu yasağa uyarız ama sonumuz da malum birçok esnaf arkadaşımızı zor günler bekliyor” dedi.

Denetimler sırasında kapısının önünde uygun alanı bulunan kahvehanelerde dışarıya kurulan masalarda vatandaşların oyun oynayıp sigara içtikleri görüldü.


Anahtar Kelimeler: