AK Parti Darendede toplandı

AK Parti Darendede toplandı

AK Parti Darendede toplandı
Gündem 15.08.2009 15:38:00 1037 0

Malatya’daki AK Partili Belediye Başkanları toplantısı Darende’de yapıldı. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ın daveti üzerine 3 Temmuz günü ilçeye gelen 34 Belediye Başkanı, 13 İlçe Başkanı ve parti yöneticileri istişarede bulundu. Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ülkemizde demokrasi ne kadar ileri giderse ekonomik olarak da o kadar ilerleyeceğini söyledi.

Toplantıya AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mücahit Fındıklı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ve Belediye Başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ev sahibi olarak Belediye Başkan ve partili arkadaşlarını ilçesinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin de 7 yılda partilerinin yaptığı çalışmaların önceki hükümetlerin hayallerinin bile üstünde olduğunu ve gerçekleştirilen hizmetlerle ülke genelinde ve Malatya’da ciddi atılımlar yapıldığını vurguladı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yerel yöneticiliğin büyük sorumluluklar gerektiren bir iş olduğunu ve yorulmak nedir bilinmemesi gerektiğini belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise Türkiye’nin değişim ve dönüşümünün partilerince çok güzel bir biçimde yürütüldüğünü bunun ülkemizin kalkınmasında önemli bir adım olduğunu belirtti. Malatya’nın yapılan ve hedeflenen yatırımlarla doğu ve güneydoğunun sağlık, spor ve kültür alanlarında bölgenin yıldızı olacağını ifade etti. Fındıklı ayrıca; “Bir ülkede demokrasi ne kadar ileri gidiyorsa ekonomi de o kadar ilerler. Bireyler olarak Türkiye’nin standardını demokrasiyle taçlandırmalıyız” dedi.

Öznur Çalık da tüm vatandaşların demokratikleşme sürecinde gereken olgunluğu göstermesi gerektiğini söyledi. Çalık; “Herkes hukuka güvenmeli ve açılan davalarla ilgili sonuçlanıncaya kadar yorum yaparak kurumlar üzerinde baskı kurmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti laik ve sosyal bir hukuk devletidir, fertler olarak bizler de bu sorumluluğun gereğini yapmalıyız” diye konuştu.

Partilerinin sosyal alanlarda yaptığı yardımların oy toplanmasına yönelik eleştirilmesini doğru bulmadığını sözlerine ekleyen Öznur Çalık; “Vatandaşa dağıtılması gereken hakkı bizler ulaştırdığımızda eleştirildik, zamanında halkının hakkını teslim etmeyenler de bundan rahatsız oldu” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: