Arınçtan Darendeye övgü

Arınçtan Darendeye övgü

Arınçtan Darendeye övgü
Gündem 21.07.2009 09:05:00 1702 0

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Darende’nin sahip olduğu değerler ve insanlar üzerinde bıraktığı etki ile yerinin gönüllerde olduğunu söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Darende Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanı İsa Özkan ve beraberindeki heyet Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı 8. Darende Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Kültür Etkinliklerine davet etti.

Geçtiğimiz yıl geldiği Darende’ye bu yıl daha önceden ayarlanmış programları nedeniyle gelemeyeceğini ancak ilçenin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Vakfa sahip çıkılmalı

Bülent Arınç; “Geçtiğimiz yıl yaptığımız ziyaret ve katıldığımız etkinliklerde unutamayacağımız anlar yaşadık. Tarih, doğa, kültür ve inanç değerlerimizin harman olduğu çok güzel bir yer olan Darende’ye gelen herkes karşılaştığı ortam ve güzellikler karşısında hayran olur. Ben şahsen çok etkilendim. Darende’de Hulûsi Efendi Vakfı’nın yaptığı örnek çalışmaları takdirle inceledim. İnsanlığa hizmet için her alanda güzel çalışmalar sergileyen vakfı bir kez daha kutluyorum. Darende çok şanslı bir ilçemiz, çünkü orada sağlıktan eğitime, kültürden turizme, sosyal yardımlardan geleceğe yönelik birçok projeye sahiplik yapan, emek harcayan bir vakıf var. Orada yaşayan insanlar ve orayı bilen, tanıyanlar bu vakfa sahip çıkmalı ve desteklemeli. Keşke böyle vakıflar ve sivil toplum kuruluşları ülkemizin her yerinde olsa. Osmanlı’nın hizmet ruhunu yaşatan bu vakfın devlete, millete kısacası herkese faydası var” dedi.

Darende’yi gördükten sonra ilçeyle ilgili çalışmalara katkı sağlama adına bazı konuları takip ettiğini bildiren Arınç; “Devletimiz, hükümetimiz, sivil toplum kuruluşları güzel projeler ortaya koymuş, ciddi gayretler sarfedilmiş bizde elimizden gelen katkıyı sunabilirsek kendimiz mutlu addederiz” diye konuştu.

Gazetemize övgü

Bülent Arınç görüşme sırasında kendisine verilen Darende Haber Gazetesi’ni de inceledi. Çok kaliteli bir yayın olarak bulduğu gazetenin görünüm, içerik ve hemşehriler arasında iletişimi sağlama da örnek teşkil eden yapıya sahip olduğunu dile getirdi.

Başbakanlık merkez binada yapılan görüşmeye, AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Darende Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanı İsa Özkan, Hulûsi Efendi Vakfı adına Ali Şenel, Hulûsi Gülseren, Faruk Gülseren, Darende Mal Müdürü Ercan Sunay, işadamı İbrahim Çetinkaya ve Darende Haber Yazı İşleri Müdürü Aslan Tektaş katıldı.


Anahtar Kelimeler: