Darendenin projelerine destek

Darendenin projelerine destek

Darendenin projelerine destek
Gündem 21.07.2009 08:50:00 1121 0

Darende Kaymakamı Vural Karagül ve Belediye Başkanı İsa Özkan Ankara’da yaptıkları temaslar ile Darende’nin hedefindeki çalışma ve projelere destek arayışını sürdürdü. AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Fark Öz’ü ziyaret eden heyet devam eden ve yapımı hedeflenen projelerle ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Mücahit Fındıklı görüşmede Darende Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısı için 500 Bin TL’lik ödeneğin çıktığını, ihalesinin yapılarak bölgede fabrika kurulmasına olanak sağlanacağını söyledi. Malatya’nın 4. Bölge teşvik kapsamında yeniden yatırım ve istihdam yapılanmasında ön planda olduğunu Darende Organize Sanayi Bölgesinin de alt yapısının tamamlanması ile çok cazip bir yer halini alacağını kaydetti.

Ömer Faruk Öz de tamamlanmak üzere olan TOKİ evlerinin ardından ikinci etabın da yapımı konusundaki girişimlerine olumlu yanıt alındığını ve ilk etabın tesliminin akabinde yeni çalışmanın da hayata geçirileceğini ifade etti. MTA’nın Balaban’daki içmecelerde sondaj yaparak kaynağın çoğaltılması alanında bir çalışma yapacağını da duyuran Öz, ilçenin alt yapı sorunlarına ilişkin yatırım programlarına yönelik kaynak girişimleri olduğunu bildirdi.

Darende’nin en büyük sorunlarından biri olan ilçenin de içerisinden geçen Malatya-Kayseri karayolunun yapımı amacıyla ciddi ve hızlı çalışmalar sergilendiğine dikkat çeken Ö. Faruk Öz, bu projenin gerçekleşmesi ile Darende’nin cazibesinin artacağını sözlerine ekledi.

 

Darende’ye 5 Milyon TL ödenek

Hükümet tarafından kamu yatırım programında yer alan toplu ve toplulaştırılmış projeler için Darende’ye 5 milyon 285 bin TL ödenek tahsis edildi.

Edinilen bilgilere göre Darende’nin içerisinden geçen Malatya-Kayseri Karayolu için 4 milyon 200 bin TL, Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri için 200 kişilik ortaöğretim pansiyonu için 500 bin TL, afet konutu 2009 yılı ödeneği olarak 85 bin 350 TL ve Darende OSB için 500 bin TL, olmak üzere toplam 5 milyon 285 bin TL ödenek tahsis edildi.

 


Anahtar Kelimeler: