Gönül Köprüsü Darendeyi gezdi

Gönül Köprüsü Darendeyi gezdi

Gönül Köprüsü Darendeyi gezdi
Eğitim 21.07.2009 08:46:00 2630 0

Milli Eğitim Bakanlığı`nın organizesi ile Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde Hatay`dan gelen 120 kişilik öğrenci grubu 26 Haziran 2009 günü Darende’yi gezdi. Hatay İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Osmanoğlu, yurdun değişik yerlerini görmek ve tanımak amacıyla başlatılan proje doğrultusunda 120 kişilik öğrenci grubuyla 5 günlüğüne Malatya’nın konuğu olduklarını söyledi.

Halil Osmanoğlu geziye ilişkin verdiği bilgide Hatay’ın merkezi ve ilçelerinden seçilen öğrencilerle Malatya’ya bir gezi programı düzenlendiğini kaydetti. Gezinin bugünkü bölümünde Darende’deki Hasan Gazi Şehitler Abidesi, Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi ve Günpınar Şelalesi’ni gördüklerini ve karşılaştıkları güzelliklerin hem öğrencileri hem de kendilerini çok etkilediğini ifade etti.

İlk defa şehir dışına çıkan var

Osmanoğlu açıklamasının devamında; “Turkcell’in ulaşım sponsorluğunu üstlendiği, Milli Eğitim Müdürlüklerinin konaklama, yemek ve gezi programlarını organize ettiği proje kapsamında öğrencilerimiz dört bir yanı değişik güzelliklerle, tarih, doğa ve kültürel zenginliklerle dolu ülkemizi tanımaktadır. Çocuklarımızın değişik yerler görmesi, oradaki öğrencilerle kaynaşmasını sağlamayı amaçlayan bu proje eğitici ve kültürel özelliği olan önemli bir çalışmadır. Geziye katılan çocuklarımız içerisinde ilk defa Hatay’ın dışına çıkanlar var, o yüzden değişik yerleri görme, tanıma anlamında herkesi memnun eden bu çalışmaya katkı sunan, bizlerle ilgilenen tüm yetkililer ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ve bazı okul müdürlerinin de eşlik ettiği gezide öğrencilere Darende’nin tarihi ve kültürel dokusu hakkında da bilgiler verildi.


Anahtar Kelimeler: