Karagül; ´"Şelalede beklenen gün yakın´"

Karagül; `"Şelalede beklenen gün yakın`"

Karagül; ´
Gündem 20.10.2007 11:36:00 3893 0

Türkiye’nin birkaç ünlü şelaleden birisi olan Darende’deki Günpınar Şelalesi restorasyon ve çevre düzenlemesiyle yeni yüzüne kavuşuyor.

2007 yılında restorasyon çalışmalarına şelalenin duvar yapımı, derzleme, pergulelerin yapımı, perguleler arası gezinti yollarının yapımı çalışmalarının büyük çoğunluğunun tamamlandığı bildirildi.

Darende Kaymakamı Vural Karagül, Günpınar Şelalesinin tamamlandığında Darende’nin ikinci bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Gürün Kaymakamı Davut Gül ile birlikte şelalede incelemedi bulunan Kaymakam Vural Karagül’ün bizzat takip ettiği şelale projesi, 2 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Kaymakam Karagül şu şekilde konuştu:

"Proje tamamlandığında şelale ve çevresi Somuncu Baba’dan sonra iç turizmde ikinci bir cazibe merkezi haline gelecek. Yapılan tesislere gelen insanlar daha nezih bir alanda rahatlıkla piknik yapabilecekler. Şelaleden dökülen suyun serinliğinde sıcak yaz aylarında güzel bir ortamda dinlenme fırsatı bulacaklar. Yazın yaşanan hazzı yapılacak otantik bir restaurantla kışın da devam edecekler. Yaz-kış şelale turizm kapımız olacak. Yöre halkı hizmetlerin yapımında sorunlar çıkartsa da Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş bir şelalenin atıl durumda kalmasına içimiz el vermezdi. Her şeye rağmen ilçemizin bu ünlü şelalesini yaptık, Darende’ye daha çok güzel hizmetler yapacağız. Şelaleyi bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: