Tünelin ihalesi yapıldı

Tünelin ihalesi yapıldı

Tünelin ihalesi yapıldı
Gündem 4.06.2009 16:56:00 2386 0

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Bütçe Plan Komisyonu üyesi Ömer Faruk Öz, Doğu ve Güneydoğu`nun Batı`ya açılan kapısı olan Darende’nin içerisinden geçen, Malatya-Kayseri yolunun ve Karahan’a yapımı planlanan tünelinin 52 milyon TL bedelle ihale edildiğini bildirdi.

Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz yaptığı açıklamada, Darende 6. Bölge hududunun bin 500 metresi Karahan Gediği Tüneli olmak üzere 8 kilometre 655 metrelik yol ihalesinin 52 milyon 149 bin 771 TL bedelle STY İnşaat tarafından alındığını ve şu anda müteahhit firma tarafından şantiye binası hazırlıkları yapıldığını ifade etti.

Öz, "İçinde bulunduğumuz Mayıs ayı içerisinde inşaata başlanacaktır. 2009 yılı içinde bu iş için 4 milyon 200 bin TL`lik ödenek ayrılmıştır" dedi.

2011’de bitecek

Mevcut işin tamamının 2011 yılı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını, ancak ek ödeneğe ihtiyaç olduğunu ve bu konuda çalışmalarının sürdüğünü bildiren Öz, "Tüm bu önemli işlerin aksatılmaksızın tamamlanabilmesi için gereken ek ödeneklerin temini ile ilgili çalışmaları da titizlikle yürütmekteyim. Malatya halkımızın her yönüyle en iyi yaşam standardına kavuşabilmesi için göstermekte olduğumuz gayreti kıymetli hemşehrilerimle paylaşabilmek bizim için en büyük sevinç ve onur kaynağıdır" ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: