Gökpınarı hızlandıracağız

Gökpınarı hızlandıracağız

Gökpınarı hızlandıracağız
Gündem 4.06.2009 16:38:00 1606 0

Mehmet şahin: “Gökpınar’ı hızlandıracağız”

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin Darende ve bağlı beldelerle bazı köylerin sulama ihtiyacını giderecek Gökpınar projesini hızlandırarak bir an önce faaliyete geçmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Mehmet Şahin yeni seçilen belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. A.Ulupınar ve Balaban belediyelerine uğrayan Şahin daha sonra Yavuzlar Köyü’ne giderek İl Genel Meclis Üyesi Mehmet İnci’nin misafiri oldu.

Ağaçlandırma yapılacak

Karaoğuz ve Yavuzlar Köyü ile Yenice Beldesinin dağlarının ağaçlandırılması amacıyla bir çalışma başlatıldığı müjdesini de veren Şahin, yaz aylarında teraslama çalışmaları yapılarak sonbaharda bu bölgeyi badem ve çam ormanı yapmak için hazırlanan projenin hayata geçeceğini söyledi.

8 Milyon TL ödenek

Vatandaşlarla sohbet eden Şahin, çiftçilerin sorularını da yanıtladı. Motopompla yapılan sulamalar nedeniyle enerji borçları ödemekte zorlananlara kolaylık sağlamak amacıyla anaparaları ödenmek şartıyla faizlerin affedilmesi için girişim başlatacaklarını kaydeden Şahin, geliri yalnızca kayısıcılık olan vatandaşların daha rahat üretim yapabilmeleri için en iyi olanağın Gökpınar projesiyle gerçekleşeceğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl ek ödenekle 7 Milyon TL yatırım yapılan Gökpınar projesine bu yıl 8 Milyon TL ödenek tahsis edildiğine dikkat çeken Mehmet Şahin, kapalı boru sisteminin döşenmeye devam edildiğini 6 bin 500 metreden başlayan çalışmanın bir an önce bitirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Çalışma hızlanacak

Şahin konuşmasında; “Vatandaşlarımızın sulu tarım yapabilmeleri ve özellikle kayısılarını sulama olanağına kavuşması için bu projenin bitirilmesini hepimiz istiyoruz. Geçen yıla oranla bu yılki ödeneğinde artış olmasını sağladık. Tüm Milletvekili arkadaşlarımız bu konuda çaba sarfediyor. Gökpınar’ı hızlandıracağız ve bir an önce vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek bu projenin hayata geçmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Mehmet Şahin daha sonra ilçe merkezine gelerek Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti. Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i de ziyaret eden Şahin, vakfın çalışmalarının tüm Malatyalıların göğsünü kabarttığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: