Yarının büyüklerine armağan

Yarının büyüklerine armağan

Yarının büyüklerine armağan
4.06.2009 16:34:00 1786 0

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Darende’de de yapılan etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. Darende’deki törenlerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak; “Yarının büyükleri olacak gençlere çok güvenen Ulu Önder Atatürk, bugünü gençlik ve spor bayramı olarak gençliğe armağan etmiştir” dedi.

Darende’deki ilk tören Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Buradaki törenin ardından Darende Kaymakamı Vural Karagül makamında tebrikleri kabul etti.

İlçedeki törenler şehir stadındaki gösteri ve etkinliklerle devam etti. Törene Kaymakam Vural Karagül, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Engin Eroğlu, Belediye Başkanı İsa Özkan, resmi kurum yetkilileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hür oluşun ilanı

Törende bir konuşma yapan Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, 19 Mayıs’ın Ortaasya’dan çıkıp Avrupa içlerine kadar giden üç kıtada at koşturtan bir milletin bitkin düştüğü anda, Mustafa Kemal’in İstanbul’dan çıkıp Samsun’a ulaşıp kurtuluş meşalesinin yakıldığı gün olduğunu söyledi. Tarak: “Yıllardır hür yaşamış hür yaşayacak olan bir milletin dünyaya haykırdığı yurdun dört bir yanının düşmanlarla çevrildiği günde ‘Ben hür yaşadım, hür yaşarım’ denildiği gündür” dedi

Bağımsızlığın başlangıç günü

19 Mayıs’ın Türklerin bağımsızlık mücadelesine başlangıç günü olduğuna dikkat çeken Tarak, “Bilimde, sanatta, ziraatta, ticarette ileri gitmiş toplumlara çağdaş toplum denmektedir. Çağdaş ve sağlıklı toplumlar spora önem verir. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ düşüncesiyle yarının büyükleri olacak gençlere çok güvenen Ulu Önder Atatürk, bugünü gençlik ve spor bayramı olarak gençliğe armağan etmiştir. Ayyıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasını sağlayan Türkiye Cumhuriyetinin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olmasını sağlamak her Türk vatandaşının görevi olmalıdır” diye konuştu.

Öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin konuşmaların yapılmasından sonra okullarca hazırlanan gösteriler sunuldu. Öğrencilerin hazırladığı bir birinden güzel sportif gösteriler izleyiciler tarafından alkışlandı.

Tören sonunda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Anahtar Kelimeler: