İkametgahı muhtarlar verebilecek

İkametgahı muhtarlar verebilecek

İkametgahı muhtarlar verebilecek
Gündem 4.06.2009 16:30:00 1732 0

Muhtarlar ikâmetgah belgesi verebilecek

Darende’de mahalle ve köy muhtarlarına nüfus verileri ve yenilenen düzenlemelere ilişkin bilgiler verildi. Darende İlçe Nüfus Müdürü İlhan Gülbay muhtarlarla yaptığı toplantıda geçilecek yeni sistem ile 2010 yılının sonunda internet aracılığıyla muhtarların ikametgâh belgesi vereceklerini söyledi.

Sistemin çalışmaya başladığını ve kullanıcı adı ve şifre alan muhtarların internetten Yerleşim Yeri Belgesi vererek vatandaşların işlerini ilçeye gelmeden halledebildiklerini bildirdi. Gülbay, “Teknoloji çağındayız hemen herkesin evinde bilgisayar ve internet var. Eğer ev veya işyerinizde yoksa bile çevreden bilgisayar ve internete erişebilme olanağı arttı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından talep eden muhtarlarımıza internetten ikametgah belgesi olarak bilinen Yerleşim Yeri Belgesi çıkararak vatandaşlara vermeleri için geliştirilen sistem hayata geçmiştir. Önümüzdeki yıl tüm muhtarların kullanıcı adı ve şifre alarak internet üzerinden bu hizmeti vermeleri zorunlu olacak. Şimdilik isteyenleri bu kolaylıktan yararlandırabiliyoruz. Tüm vatandaşların TC Kimlik Numaraları var ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine kayıtlılar, dolayısıyla mahalli idarelerin temsilcileri olarak sizler sorumluluk alanınızdaki insanlardan ikametgâh belgesi olarak bilinen evrakı istediklerinde bilgisayardan internete girip hemen verme imkanına sahip olacaksınız. Darende’de 2 muhtarımız bu şekilde hizmet vermeye başladı. Diğer muhtarlarımızın da vatandaşlara yardımcı olma ve işlerini kolaylaştırma anlamında bu olanaktan yararlanmalarını diliyoruz” dedi.

İlhan Gülbay, vatandaşların bir evrak için ilçeye ya da ile gitmeye gerek duymadan muhtar aracılığıyla işlerini halledebilmelerinin teknolojiyle daha da kolaylaştığını ve insanlara hizmet için seçilen muhtarların bu sistemi kullanmalarının herkesin faydasına olacağını sözlerine ekledi. Gülbay ayrıca evlenme, ölüm ve nüfus hareketleriyle ilgili her türlü gelişmelerin yasal süreleri içerisinde kendilerine bildirilmesi gerektiğini aksi takdirde cezai müeyyidelerin uygulanacağını kaydetti.


Anahtar Kelimeler: