Öğretmenler şiir şöleni düzenlendi

Öğretmenler şiir şöleni düzenlendi

Öğretmenler şiir şöleni düzenlendi
Eğitim 4.06.2009 16:28:00 3272 0

Darende Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğretmenevi Müdürlüğü`nün organize ettiği öğretmenlerin Şiir Şöleni Özel Birgül Lisesi Salonu`nda yapıldı. Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, "Öğretmenlerimizin kendi yazdıkları şiirler kendi meslektaşları arasında paylaşıldı. Amaç yarının teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerin şiirlerinin ortaya çıkması, öğretmenler arası kaynaşma, sevgi, saygı birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. Toplu halde bir şiir havasının teneffüs edilmesi amaçlanmıştır. Bu yıl 16 öğretmenimiz kendi yazmış oldukları şiirleri kendi sesleriyle yorumladılar" dedi.

Liseler arası “Darende” ve “Malatya” konulu şiir yarışmasında ilçe birincisi olan Ayvalı kasabasından Aşık Ali Demir’in “Gülüm Malatya” şiiri dereciye giren öğrenci tarafından okundu. Aşık Ali Demir 83 yaşında olmasına rağmen gecede şiir okuyarak öğretmenlere armağan etti.

Öğretmenlere, Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak tarafından programın anısına plaket verildi. Programa, Kaymakam Vural Karagül, Belediye Başkanı İsa Özkan, Öğretmenevi Müdürü Kemal Karakurt, okul müdürleri ve şiir sevenler katıldı.


Anahtar Kelimeler: