Dünya gençleri geliyor

Dünya gençleri geliyor

Dünya gençleri geliyor
Gündem 9.05.2009 18:36:00 2211 0

Dünya gençleri Darende’de buluşacak

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nın Darende Belediyesi ile ortaklaşa AB Gençlik Projesi kapsamında yaptığı ‘Sev sevil’ adlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı kabul edildi. Proje kapsamında Temmuz ayında 7 ayrı ülkeden 100 civarında genç Darende’de konuk edilecek.

Hulûsi Efendi Vakfı Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli yaptığı açıklamada; aynı toplumun bireyleri arasında oluşturulmakta güçlük çekilen sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerleri farklı milletlerin gençleriyle Darende’de yaşayacaklarını söyledi.

Değişik ülkelerden gelecekler

Kesenceli açıklamasında, “Türkiye, İspanya, Almanya, Fransa, İsrail, Filistin, Azerbaycan, gibi farklı millet, kültür, din ve toplumlardan bireyler olarak bir arada bulunacağımız 13-20 Temmuz 2009 günlerinde Darende’de misafirlerimizi ağırlayıp, kültürel kaynaşma sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Hulûsi Efendi anlatılacak

Kesenceli bu çalışmayla Darende’nin tanıtımı ve Kültürel değerlerinin yanı sıra, “Yaşadığı zaman dilimi içerisinde hayatının her alanında sevgi, hoşgörü ve kardeşlik kavramları bizzat tecrübe ederek göstermiş olan, kurmuş olduğu vakıf ile bu değerlerin sistemli bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan, vakfımızın kurucusu Hulusi Efendi’nin fikirlerini, hayat felsefesini ve Darende’nin kültürel zenginliklerini irdeleme imkânına sahip olacağız.

Kardeşçe yaşamın örneği

Faaliyetlerimizin sonunda yayınlayacağımız basılı görseller ve basın bildirileri ile de aralarında sorun varmış izlenimi oluşturulan, karakteristik özellikleri birbirilerinden farklı ülke bireylerinin dahi, elverişli imkan ve ortamların sağlanması durumunda birarada kardeşçe yaşayabileceğini gösterecek Tüm Dünya İnsanlarının, ancak asrımızın büyük mutasavvıfı ve 20. yy’ın Mevlana’sı Hulusi Efendi’nin düşünce ve manevi ikliminden istifade ederek günümüzde bu birlikteliğin ancak bu şekilde başarılabileceğini tüm İnsanlara ve AB’ye örnek olacak şekilde genel bir kamuoyu oluşturmaya çalışacağız” diye konuştu.

UNESCO’ya başvuru

Ayrıca proje dahilinde UNESCO tarafından 100. doğum yılı olan 2014’ün, Hulûsi Efendi Yılı olarak ilan edilme çalışmalarının sistemli bir şekilde yürütüldüğünü de bildiren Kesenceli, Hulusi Efendi ile ilgili faaliyetlerle bir bütünlük arz etmesi ve yeni açılımlar yapacak olmasının temel hedeflerinden birisi olduğunu kaydetti.


Anahtar Kelimeler: