Aşağıulupınara misafir gelecek

Aşağıulupınara misafir gelecek

Aşağıulupınara misafir gelecek
Eğitim 9.05.2009 18:24:00 3436 0

Aşağıulupınar 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Yaşar Kul, Avrupa Birliği yaşam boyu öğrenme projelerinden Comenius kapsamında kabul edilen çalışmaları neticesinde ‘Aynı duygularda siz ve biz’ adlı proje ile İspanya ve Litvanya’dan misafir gençlerin geleceğini söyledi.

Yaşar Kul, Darende’den proje yapıp ortak bulan ve Malatya’dan katılabilen 18 projeden birinin okulları olduğunu kaydetti.

Proje bir kültür hareketi olduğunu ifade eden Kul, “Ülkemiz bütçesinden yıllardır AB fonlarına aktarılan kaynaklardan ülkemiz lehine yararlanma ve dünya barışına katkı sağlama amacı gütmektedir. Okulumuz liderliğinde hazırlanan ‘Aynı duygularda siz ve biz’ adlı proje ile İspanya ve Litvanya ile birlikte Ulusal Ajans projeyi onayladığı takdirde ilk hareketlilik önümüzdeki Ekim ayında İspanya’dan ve Litvanya’dan ortaklarımızın kasabamıza gelmesi ile başlayacaktır. Okulumuzdan bir heyet proje kapsamında bu ülkeleri ziyaret edecektir” dedi.

Ayrıca okul yönetici ve öğretmenleri tarafından vatandaşlara okul öncesi eğitimin öneminin anlatıldığını da bildiren Yaşar Kul Kaymakam Vural Karagül’ün destekleriyle eski okul binasında tadilat yaptırılarak üç derslikli sınıfta 62 öğrencinin eğitime başladığını kaydetti.

Kul ayrıca yine Kaymakam Karagül tarafından eski okul binasının da tadilat ile konut sıkıntısı çeken öğretmenlere 3 adet lojman olarak kazandırıldığını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: