İlkeli yayıncıya ödül var

İlkeli yayıncıya ödül var

İlkeli yayıncıya ödül var
Gündem 20.10.2007 11:11:00 2684 0

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Vekili A. Vahap Darendeli, memleketi Darende’de bazı inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Genel Yayın Yönetmenimiz İ. Hakkı Demir’e açıklamada bulunan Darendeli, RTÜK olarak izleyicileri bilinçlendirmek için çeşitli yapılanmalara girdiklerini söyledi. Çocukların televizyon izleme alışkanlıkları, akıllı işaretler, medya okuryazarlığı, internet okuryazarlığı, televizyon yayınlarında şiddet konulu kompozisyonlar ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi için çeşitli kitaplar yayınlayarak çeşitli faaliyet alanı içinde olduklarını söyledi. Başkanvekili Darendeli şu şekilde devam etti:

"Radyo ve Televizyon yayıncılığı ile ilgili olarak temel ve genel strateji ve politikaları belirleme çalışması başlatılacak, sektörle ilgili belirsizlikler ortadan kaldırılarak, yayıncılık alanındaki tanımlar netleştirilecek, yayın dünyasının temel stratejilerinin ve politikalarının oluşturulabilmesi için gerekli kavramsal çerçeve oluşturulacaktır. Görsel ve işitsel medya etik kurallarının oluşturulması, kalite yönetim sisteminin oluşturulması, dijital-analog karasal yayına geçilmesi ve radyo frekanslarının yeniden düzenlenmesi gibi birçok konu 2007 yılında yaptığımız ve yapacak olduğumuz hedefler arasında yer almaktadır" dedi.

Yerel ve bölgesel yayın kuruluşlarının desteklenmesine yönelik çalışmalara da değinen Darendeli, " Ülkemizin dört bir tarafında çok zor imkânlarla yayın yapan yerel ve bölgesel yayın kuruluşlarının sorunlarının aşılmasına yönelik çalışmalar yürütülecektir. Özellikle gerçekten salt yayıncılığı amaçlayan, yayıncılığı bir rant ve gelir kapısı olarak görmeyen yerel ve bölgesel yayın kuruluşlarının yayın içeriği, teknik yapı ve yayınların izleyiciye ulaştırılması konularındaki sorunlarının aşılmasına yönelik çalışmalarımız bulunmaktadır. Özellikle başarılı yayın yapan, yayın ilkelerine uymaya özen gösteren kuruluşların ödüllendirilmesine yönelik bir sistem üzerinde çalışmaktayız" dedi.

Ailesiyle birlikte Darende‘ye gelen Vahap Darendeli, dedelerinin 100 yıl önce Darende’den Sivas’a göçtüğünü dolayısıyla kendisinin de Sivas’ta doğduğunu söyledi. Uzun yıllar sonra ailesiyle birlikte "Sıla-i Rahim" yapmak için memleketlerine gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Vahap Darendeli, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal ve Hulûsi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palakoğlu ile görüştü.


Anahtar Kelimeler: