Gürün yolunda çalışma hızlandı

Gürün yolunda çalışma hızlandı

Gürün yolunda çalışma hızlandı
Gündem 9.05.2009 18:11:00 2147 0

Malatya-Darende Karayolunun ihalesinin ve genişletme çalışmalarının başlamasının ardından Darende-Gürün yolunda da alt yapı işleri hızlandı.

Darende-Gürün karayolunun menfez ve duvar yapım işleri ihaleyi alan firma tarafından süratle yapılmaya başlandı. Darende’nin girişinden Gürün istikametine doğru, genişletilen yolun alt ve üst kısımlarına yüksekçe kalın duvarlar örüldü. Menfez yapımlarının devam ettiği yol inşaatında genişletme çalışmaları için de gerekli fizibilite ve işaretlemeler tamamlandı. Gümüşlüdere mevkiinde güzergâhı değişecek olan yolun bazı kesimlerinde kısalmalar da yapılacak. Kısa bir süre önce Darende’ye gelen ve çalışmaları yerinde inceleyen Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan 2010 yılında Malatya-Darende-Gürün arasının tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, Malatya - Darende karayolunda bu yıl ağırlıklı olarak iyileştirme çalışması yapacaklarını belirtti. Açılacak Karahan Tüneli`nin bağlantı yollarının ihalesinin yapıldığını bildiren Altunyuva, "2010 yılında tünel hariç, Darende ilçe karayolunun yüzde 90`ını tamamlamayı hedefliyoruz. Çünkü, Doğu`yu Malatya üzerinden Kayseri, Ankara ve İstanbul`a bağlayan bu karayolunun önemini biliyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: