Mezbahaneye geçici düzenleme

Mezbahaneye geçici düzenleme

Mezbahaneye geçici düzenleme
Gündem 9.05.2009 18:07:00 1442 0

Darende Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık yenisi yapılan kadar ihtiyacı görmesi açısından mezbahaneyi geçici düzenlemelerle yenilediklerini söyledi.

Mezbahanede incelemelerde bulunan Yaşar Çalık hijyenik olmayan şartlarda yapılan kesimlerin önüne geçmek için bir dizi çalışma yaptıklarını bildirdi. Mezbahane projesinin hazırlandığını ve Belediye Başkanı İsa Özkan’ın bu çalışmayı en kısa sürede hayata geçirmek için Ankara’da temaslarda bulunduğunu kaydeden Çalık, görevli veteriner tarafından canlı olarak muayene edilen hayvanların sağlıklı koşullarda kesildiğini ifade etti.

Çalık yaptığı açıklamada, “Daha önceden temizlik için sulama kanalından alınan su, iptal edilerek içme suyu şebekesinden çekilen yeni hatla temizliği yapılmaya başlandı. Binanın içi boyandı ve bazı kısımlarında fayansla kaplama işleri yapıldı. Kesimlerin temiz ve hijyenik ortamda yapılması sağlandı. Ayrıca kesilen hayvanlar görevli veterinerimiz tarafından her aşamada kontrol edilerek mühürlenmektedir” dedi.

Yaşar Çalık, iyi olmayan şartlardaki mezbahaneyi geçici çözümlerle düzenlemeyle yetinmeyip ilk iş olarak ilçeye modern ve civardaki yerleşim birimlerinin de ihtiyacını giderecek şekilde örnek bir projeyi hayata geçireceklerinin de altını çizdi.


Anahtar Kelimeler: