Kentleri sanayileri geliştirir

Kentleri sanayileri geliştirir

Kentleri sanayileri geliştirir
Gündem 9.05.2009 18:03:00 1420 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, sanayilerin kentlerin gelişimini sağlayan önemli unsurlardan birisi olduğunu söyleyerek: “Darende’nin dağınık vaziyetteki sanayicilerini bir araya getirecek önemli bir çalışmaya ihtiyacımız var. İlçemizin gelişmesini, esnafımızın daha çok kazanmasını, sanayici esnaflarımızın işlerini büyütmelerini istiyorsak, düzenli bir sanayi sitesi yapmamız gerekli” dedi.

Belediye Başkanı İsa Özkan, Darende Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi olan Burhan Ayhan’ın daveti üzerine sanayi esnaflarıyla kahvaltılı bir toplantı yaptı. Tiryandafil Otel’de yapılan toplantıya ilçedeki sanayi esnafı, belediye meclis üyeleri ile AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek katıldı.

Esnaf küçük yerlerde gelişemiyor

Kahvaltının ardından toplantı salonunda yapılan görüşmelerde fikir alış verişinde bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Darende Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi olan Burhan Ayhan ilçenin düzenli, tüm esnafların bir arada olduğu güzel bir sanayi çarşısına ihtiyaç olduğunu kaydetti. Ayhan: “Esnaflarımız kiradaki küçük yerlerde gelişemiyor. Büyümek isteyenler imkansızlık nedenlerinden açılım yapamıyor. Dağınık vaziyetteki esnaflarımız bir arada olsa hem işleri artar, hem düzenli bir çalışma sistemi oluşur” dedi.

Göç önlenmeli

Belediye Başkanı İsa Özkan’da yaptığı konuşmada kendini geliştiremeyen esnafların büyümek için başka şehirlere göç ettiğini bunun beyin ve işgücü göçü olarak ilçenin büyük bir kaybı olduğunu bildirdi. Özkan konuşmasında: “Esnaflarımıza sahip çıkmamız lazım, sanayi çarşısının yapılması da bu yüzden önceliklidir. Esnaflarımız işyerlerini büyütüp, yeni makineler alıp kendilerini geliştiremezlerse yapılanamazlar, bu yapılanmayı sağlamak için şehrin yapısına uygun, gelişim ve ulaşımı kolay bir mekanına sanayi sitesini yapmamız lazım. Grup grup sanayicilerimiz olaşacak sitede aynı meslekten esnaflarla düzenli bir işyerinde çalışmalarını yürütmelidir. Biz öncülük edeceğiz, kooperatifleşip, kira öder gibi işyeri sahibi olacaksınız” diye konuştu.

Sanayi esnafları da görüşlerini bildirerek düzenli bir siteye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Sanayi sitesinin yapımı için Bölge Trafik İstasyonunun karşısındaki alana yapılanmanın gerçekleşmesi oylama ile kabul edildi. Her meslek grubundan bir üye ile oluşturulacak yönetim kooperatif kurarak çalışmaları başlatması kararına varıldı.

Anahtar Kelimeler: