Ayvalıda toplu zehirlenme

Ayvalıda toplu zehirlenme

Ayvalıda toplu zehirlenme
Gündem 9.05.2009 17:59:00 1707 0

Darende’ye bağlı Ayvalı Beldesi’nde taşımalı eğitim gören 197 ilköğretim öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

22 Nisan 2009 günü Ayvalı İlköğretim Okulu’nda öğlen verilen lahmacun ve ayran yemeği yiyen öğrencilerin büyük bir bölümü akşam saatlerinde başağrısı, kusma ve bulantı şikayetiyle Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesine getirildi. Aileleri tarafından hastaneye getirilenlerin sayısı 197’e ulaşırken ilk bulguların gıda zehirlenmesi şüphesini taşıdığı belirlendi.

Araştırmayla netleşecek

Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir zehirlenme olayının tam nedeninin yapılacak araştırmadan sonra netleşeceğini söyledi. Hamit Demir, “Çocuklarda, başağrısı, kusma ve bulantı şikayetleri ortaya çıkınca aileleri tarafından hastaneye getirildi. 240 öğrencinin öğlen lahmacun ve ayran yediği bilgisine ulaştık. Rahatsızlık görülen tüm çocuklar aynı okuldan ve aynı yemeği yiyenler. Dolayısıyla olay gıda zehirlenmesi midir başka bir nedenden midir, tam bilemiyoruz. Arkadaşlarımız, okul yönetimi, öğretmenler yemek yiyen tüm çocukların ailelerine ulaşmaya çalışıyor” dedi.

Malatya’dan uzman heyet geldi

Rahatsızlıkların evlerine gittikten sonra belirmesi üzerine ailelerce fark edildiği öğrenildi. Kaymakam Vural Karagül, Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Okul Müdürü, yemekleri veren firmanın yetkilisi ve çok sayıda vatandaş Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesine gelerek çocukların durumları hakkında bilgi aldı. Bu arada olayın meydana çıkmasının ardından Malatya’dan gelen uzman bir heyetin de inceleme ve muayenelerde bulunduğu ifade edildi.

Kavga çıktı

Tamamı hastanede tedavi edilen çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.  Hastanede biriken vatandaşlar arasında da kavga çıktı. Aracıyla çocukları taşıyan bir kişi ile hasta çocuğunu gördüğü halde almadığını iddia eden bir vatandaş kavga etti. Hastanede bulunan polisler ve vatandaşlar kavga edenleri sakinleştirdi.


Anahtar Kelimeler: