Un Sandığı 3. çıktı

Un Sandığı 3. çıktı

Un Sandığı 3. çıktı
Kültür-Sanat 20.10.2007 10:50:00 4296 0

Elbistan’da 50 yıldan beri gazetecilik yapan, hemşehrimiz Gazeteci-Yazar Mehmet Göçer, ‘Un Sandığı’ ismi ile yayınladığı kitaplarının 3. cildini okuyucularının beğenisine sundu.

Uzun süren araştırmalar ve kaynak kişilerle yapılan sohbetler sonucunda ortaya çıkan ‘Un Sandığı’nın 3. cildini tanıtan Mehmet Göçer, "Elbistan kültürüne, tarihine ve geleceğine önemli bir eser bıraktığımı düşünüyorum" dedi.

Elbistan’ın Sesi Gazetesi’ni 1957 yılında kuran ve o günden bu yana aktif olarak gazetede görev alan Göçer, Un Sandığı 1 ve 2. cildinin ardından, Un Sandığı 3. cildini de kitaplaştırdı.

3 ciltte farklı bir format çizdiğini kaydeden Göçer, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İki yıla yakındır çalışmam sonucu Un Sandığı 3. cilt kitabımı yayınlamış bulunuyorum. Yaşanmış ilginç ve de kıssadan hisse sergileyen 1. ve 2. cilt Un Sandığı kitaplarımdan sonra 3. cilt kitabımı daha farklı bir formatta kaleme aldım. 3. cilt kitabımda; Eshab-ı Kehf’in Afşin’de olduğunu mahkeme kararı ile tescil edilmesine, Elbistan ve Afşin çevresinde kanser mikrobu yayan, Afşin-Elbistan A Termik Santrali baca gazı arıtma tesisi olmadan çalıştırılmasına, içinden 4 çay ile 1 nehir geçmesine, Alman ve Japon mühendisler tarafından 6 baraj yeri tespit edilmesine rağmen halen tek bir baraj yapılmamasına kitabımda yer verdim."

Göçer, "Kitabımdaki yaşanmış ilginç olayların tamamına kaynak olan kişilerin fotoğraflarını bıraktım. Bu sayede gelecek nesillerimize bir şeyler bırakmak istedim. 3 ciltlik eserimi hazırlayabilmek için uzun uğraşlar verdim. Kaynak kişinin fotoğrafına ulaşabilmek için bazen 2-3 ay beklediğim oluyor. Örneğin Un Sandığı ciltlerine ismini veren, Un Sandığı hikâyesini tam 6 ay boyunca araştırdım. İkinci cilde Un Sandığı hikâyesini bırakmamıştım, ikinci cildi alanlar hep bu hikayeyi sordu. O nedenle 3. cilde bu hikâyeyi de aldım. Elbistan’ın geleceğine, kültürüne ve tarihine bir katkıda bulunabildiysem bu beni çok memnun eder" diye konuştu.

Hemşehrimiz Mehmet Göçer’in hazırladığı kitap, 221 sayfadan oluşuyor. Dizgisini Aygün Göçer’in yaptığı kitap Göçer Ofsette basılarak okuyucuların beğenisine sunuldu.

Anahtar Kelimeler: