İmam Hatip ´en kaliteli okul´ seçildi

İmam Hatip `en kaliteli okul` seçildi

İmam Hatip ´en kaliteli okul´ seçildi
Eğitim 9.05.2009 17:44:00 3313 0

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Toplam Kalite Yönetimi (TKY) uygulamasında dereceye giren okullara ödülleri verildi, yılın kaliteli ekipleri kategorisinde Darende İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Malatya Öğretmenevi`nde düzenlenen Toplam Kalite Yönetimi uygulaması ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kalite yönetiminin önemini anlattı. Bulut, yeni yönetim yaklaşımlarında bireylerin performansı kadar ekip ve kurumun performansının da önemli olduğuna dikkat çekti.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk başkanlığında kurulan değerlendirme komisyonu tarafından gerçekleştirilen 22 kurum ve 30 ekip olmak üzere toplam 52 rapor, Mükemmellik Modeli Kriterleri bazında değerlendirildi.

En kaliteli okullar belirlendi

Değerlendirme sonunda, yılın kaliteli okulları kategorisinde Şehit Kemal Özalper Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi birinci, Doğanşenir Yunus Emre İlköğretim Okulu ikinci, Doğanşehir Teknik Eğitim Merkezi ile Doğanşehir Karaterzi İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Teşvik ödülünü de Akçadağ Ziya Gökalp İlköğretim Okulu kazandı.

Yılın kaliteli ekipleri kategorisinde de Mehmet Emin Bitlis İlköğretim Okulu birinci, Şehit Kemal Özalper Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ikinci, Atatürk İlköğretim Okulu ile Darende İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu. Malatya Lisesi de teşvik ödülü aldı.


Anahtar Kelimeler: