SGK Darende merkezi açıldı

SGK Darende merkezi açıldı

SGK Darende merkezi açıldı
Gündem 13.04.2009 12:07:00 2822 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Darende Merkez Müdürlüğü 18 Mart 2009 günü yapılan törenle açıldı. Törende bir konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık: “Sayın Başbakanımız diyor ki, hizmeti vatandaşımın ayağına götüreceksiniz. İşte bugün Darende’de SGK’nun merkezini hep birlikte açmanın bu hizmeti buraya ve buradaki insanlarımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

SGK Darende Merkezinin açılışına AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Darende Kaymakamı Vural Karagül, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, SGK İl Müdürü Metin Sümer, Oda ve sivil toplum kuruluş başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Darende Belediyesi, eski hizmet binasını 3 yıllığına ücretsiz olarak tahsis ederek merkezin ilçeye açılmasını sağladı.

Darende daha iyilerine lâyık

SGK Darende Merkezinin açılışında bir konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, her gelişinde bir müjdeyi Darendelilerle paylaşmaktan onur duyduğunu bildirdi. Malatya-Darende Karayolunun önemli bir yatırım programı olduğunu ve tünel dahil olmak üzere bütün ihalesinin yapıldığını vurgulayan Çalık: “Kapalı spor salonu, Anadolu lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hulûsi Efendi Devlet Hastanemizin eksikleri giderildi, Tohma Kanyonu projesi tamamlanıyor. Darende, bunların çok daha iyisine ve güzeline lâyık. Bu kadar şirin bir ilçenin ileride il olmak üzere çok önemli adımlar atıyor. Bu konuda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Çok çalışkan ve güzel hizmetler üreten bir Kaymakamımız var tüm hizmetlerde onun emeği çoktur. Kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

Malatya’ya gitmeye gerek kalmadı

Hükümetin Türkiye genelinde sağlık konularında ciddi reformlar yaptığını ifade eden Öznur Çalık konuşmasının devamında: “Memurlar devlet hastanelerine, sigortalılar SSK hastanelerine gidiyordu parası olanlarda özel hastanelerden faydalanıyordu. Şimdi tüm vatandaşlarımız istedikleri hastaneye gidebiliyor. Bu çok önemli bir reformdu. Bununla birlikte ayrıca Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığına bağlı vatandaşlarımız ayrı ayrı çatılar altındaydı. Türkiye’de bu yapılamaz deniliyordu, 5510 sayılı reformu meclisten geçirdik ve SGK Türkiye’ye hizmet ediyor. Binlerce kere şükrolsun Malatya’ya SGK’nu kazandırdık. Sayın Başbakanımız diyor ki, hizmeti vatandaşımın ayağına götüreceksiniz. İşte bugün Darende’de SGK’nun merkezini hep birlikte açmanın bu hizmeti buraya ve buradaki insanlarımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Darende’nin yanı sıra Yeşilyurt, Doğanşehir ve Hekimhan’da da SGK merkezlerinin açılmasına karar verildi. Malatya merkezin ardından ilk merkezi Darende’de açmaktayız. Bundan sonra Malatya’ya gitmeye gerek kalmadan işlerini bu merkezden halledebilecekler. Hizmette sınır tanınmaması gerektiğine inanıyor ve SGK merkezinin açılışında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeni hizmetler şart

Darende Kaymakamı Vural Karagül de açılışta yaptığı konuşmada memuriyet mesleğine müfettiş yardımcısı olarak SSK’da göreve başladığını ve bugün de Kaymakamlık yaptığı ilçeye böyle hizmetin gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karagül konuşmasını: “İnşallah böyle kurumlar Darende’de açılmaya devam eder. Darende’nin iktisadi ve toplumsal hayatının canlanması için yeni bir takım hizmetlerin açılması gerekli. Bu merkezin açılmasının ardından temennim Darende’ye Yüksekokulların açıldığını inşallah hep birlikte görürüz” şeklinde sürdürdü.

Süreç başarıyla tamamlandı

SGK İl Müdürü Metin Sümer ise yaptığı konuşmada, kaliteli hizmet, süreklilik ve verimliliği kurum olarak temel yönetim prensibi bildiklerini belirtti. Sümer, ülke nüfusunun tamamına zor bir hizmeti vermek gibi görevi üstlenen SGK’nın bu süreci başarıyla tamamladığına dikkat çekti. Sümer SGK’nun üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapabilmek için çok hızlı bir gelişim sergilediğini kaydetti.

Darende Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nca tefrişatı yapılan, Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Şoförler Odasının çeşitli katkılar sağladığı kurumun açılış kurdelesi kesildikten sonra bina gezildi. Kuruma Harun Akbalaban müdür olarak atandı.

Konuşma krizi

Açılış töreninde konuşma sırası verilmeyen Belediye Başkanı Memduh Önal, bina gezildikten sonra misafirlerle otururken SGK’na binasını tahsis ederek en büyük katkıyı yapan Belediyenin Başkanına söz verilmemesini yadırgadığını söyledi. Önal, Darende’de yapılan her hizmete bütün hemşehrilerin sahip çıktığına işaret ederek: “Belediye Başkanı olarak bizler böylesi hizmetlerin başındayız ve her hizmete her zaman destek verdik. SSK’lı, Bağ-Kur’lu ve Emekli Sandığına bağlı olarak sosyal güvenceden faydalanan vatandaşımızın ayağına böylesi bir hizmetin gelmesi herkesten çok bizleri memnun etmiştir. Kurumun ilçemize çok faydalı hizmetler yapacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Darendeli hizmetin kadrini bilir” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: