Sevenleri O nu unutmadı

Sevenleri O nu unutmadı

Sevenleri O nu unutmadı
Gündem 13.04.2009 12:06:00 2293 0

Darendelilerin ağabeyi olarak bilinen ve gönüllere taht kuran Ahmet Şemsettin Ateş, vefatının 3. yılında çok sayıda dostu ve seveni tarafından anıldı.

Ülkemizin manevi mimarlarından ve Darende’nin medarı iftiharı olan Hulûsi Efendi’nin oğlu A. Şemsettin Ateş, aramızdan ayrılışının 3. yılında mezarı başında anılarak yâd edildi. Ateş’le teşriki mesaisi olan çok sayıda seveni vefât tarihi olan 17 Mart günü mezarı başında Fatiha ve dualarla andı. Ziyaretin öncesinde Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ve A. Şemsettin Ateş’in kardeşi H. Hamidettin Ateş’de ziyaret edildi. CHP İlçe Başkanı ve A. Şemsettin Ateş’in eski ortağı olan Sinan Sunguroğlu, Anavatan İlçe Başkanı Tevfik Kalaycık, DP İlçe Başkanı H. Hüseyin Yıldırım, eğitimci Kemal Karakurt, Ahmet Yılmaz, Sadık Doğru, Bekir Kalaycık ve Adnan Özkan (Banazlı) ziyarette eski anıları dile getirdi.

Kitabında yok olmayan adam

‘Kitabında yok olmayan adam’ olarak tanınan ve yardımseverliğiyle gönüllere taht kuran Ateş’in ecdadının ve babasının şanına yakışır bir evlat olduğu dile getirildi. Sinan Sunguroğlu ve Adnan Özkan Ahmet Ağabeyin ticari hayatı sırasında çok sayıda insana çeşitli vesilelerle yardımcı olduğuna değinerek; “Gelip sattığımız ürünlerden satın almak isteyeni hiç kırmaz ve ödeyemeyeceğini bildiği halde o insanları boş çevirmezdi. Bazıları Ahmet Ağabeyin bu özelliğini kullanmak isterdi, O, insanların bu halini bildiği halde kimseyi kırmazdı. Alacaklılarını hiç sıkıştırmaz ve hatta maddi durumu iyi olmayanların borçlarını da silerdi” dedi.

Hakkını herkese helal etmişti

Vefâtından önce kimseden alacağı olmadığı ve herkese hakkını helal ettiğini ayrıca Ahmet Ağabeyin sosyal yönüyle de birleştirici bir yapıya sahip olduğunu dile getiren arkadaşları, O’nun doğayla dost, insanlarla güzel diyalog kuran, herkesin sözünü dinlediği, ikram etmesini bilen, lider vasıflı özellikleriyle Darende için yitirilen bir değer olduğu vurgusunu yaptı.

Ziyarette Hamidettin Ateş de yakın dostları ve çok sayıda seveninin Ağabeyini unutmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirip, adının çeşitli yerlere verilerek yaşatılmaya gayet edilen Ateş’in gönüllere isminin kazılmış olduğunu görmekten onur duyduğunu ifade etti.


Anahtar Kelimeler: