Darendede ilk kez kutlandı

Darendede ilk kez kutlandı

Darendede ilk kez kutlandı
Eğitim 13.04.2009 11:44:00 3347 0

161. yıldönümü kutlanan Öğretmen Okullarının kuruluşu Darende’de ilk kez törenle kutlandı.

2008-2009 eğitim döneminde öğrenime başlayan Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesinde kurumun kuruluş yıldönümü olan 16 Mart 2009 günü bir tören düzenlendi. Törene Darende Kaymakamı Vural Karagül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, resmi kurum yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğretmenler nesilleri yetiştiriyor

Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Adem Özkan Darende’ye okulun açılmasında büyük emekleri geçen Kaymakam Karagül başta olmak üzere, Ilıcak ailesine ve konuya alâka gösterenlere teşekkür etti. Özkan konuşmasında gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaşmanın fikri, vicdanı hür nesiller yetiştirmekle olacağını bunun ise öğretmenlerin ellerinden geçtiğini kaydetti.

Darende için bir şans

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da toplumun mimarlarını yetiştirenlerin öğretmenler olduğuna dikkat çekerek, Darende’ye böylesi önemli bir hizmetin kazandırılmış olmasının da büyük bir şans olduğunu belirtti. Tarak konuşmasında: “Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde insanları aydınlatmak ve yetiştirmek için gayret gösteren bir kuruma mensup olduğumuz için her zaman övünmekteyiz. Geçmişinde ilim ve kültür merkezi olan Darende’de öğretmen yetiştiren yüksekokullara temel hazırlayan bir eğitim kurumunun açılmış olması burası için bir kazanç ve geçmişin yeniden canlanması anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Öğrencilerin hazırladığı programla devam eden törende Anadolu Öğretmen Lisesinin Darende’ye kazandırılmasında olan emeklerinden dolayı Kaymakam Vural Karagül’e çeşitli hediyeler verildi.


Anahtar Kelimeler: