Tarih: 13.04.2009 11:36

Gül bahçesine girer gibi

Facebook Twitter Linked-in

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü nedeniyle Darende’de düzenlenen törende bir konuşma yapan Özel Birgül Lisesi Müdürü Ercihan Ülger, Çanakkale’nin, kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı bir yer olduğunu söyledi.

Darende’deki törenler Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk töreninin ardından Özel Birgül Lisesinde bir program düzenlendi. Törene Darende Kaymakamı Vural Karagül, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ender Ertekin, Belediye Başkanı Memduh Önal, resmi kurum müdürleri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Kınalı kuzular şehit oldu

Törende bir konuşma yapan Ercihan Ülger, Çanakkale’de tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca oluşturulan bir büyük mücadelenin yaşandığını kaydederek adeta aslanların kükrediği ateşten bir imtihana dönüşen Çanakkale’nin kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı bir yer olduğunu ifade etti.

Atatürk ölmeyi emretti

Ülger konuşmasında; “Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, milli mücadelesinin önemli bir safhasını teşkil etmiş; Gelibolu’da zaferi yaşatan Atatürk’ü milletin geleceğe ait vazgeçilmez önderi yapmıştır. ‘Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler, başka komutanlar geçebilir.’ Atatürk’ün bu sözü Çanakkale Zaferi’ni kazanan inancın göstergesidir. Çanakkale Boğazı’nı denizden geçemeyeceğini anlayan düşmanın karadaki harekâtı da başarısız olmuş ve kahraman Türk askeri düşman güçlerine ‘Çanakkale geçilmez” dedirtmiştir. Böyle bir başarı sadece işgalcilerin güç ve gururunu değil, milletimizin makûs talihini de yenmiştir. Bu çetin mücadelede düşman güçlerinin dikkate almadıkları bir nokta vardı. O da sadece silahlar değil, onu kullanan insan ve iman gücüyle beslenen inançtı” dedi.

Var olma mücadelesi

Milletimizin bu inançla, esaret zincirini boynuna takmayarak, bağımsızlığı namus ve şeref addedip, bir ulusun istiklal ve onurunu kurtardığına dikkat çeken Ercihan Ülger: “Türk’ün ateşten gömlek giydiği bu varolma mücadelesinde yüce Türk milleti topuyla, tüfeğiyle, kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığını, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanmıştır. Çanakkale Zaferi zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zafer olarak tarihteki yerini alırken, kurtarıcı ve yüce kişiliği ile gelecek yüzyılları aydınlatacak olan Mustafa Kemal gibi bir güneşi ortaya çıkarması açısından da ayrı bir önem arz etmektedir” diye konuştu.

Çanakkale ruhunu yaşatmalıyız

Eğitimciler olarak üzerlerine düşen görevin Çanakkale ruhunu tüm öğrencilere en güzel şekilde verebilmek olduğu vurgusunu yapan Ülger konuşmasını: “Okulumuz her yıl öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürerek, zaferin kazanıldığı yerleri, savaşın geçtiği ortamı onlara göstermek ve Çanakkale ruhunu bir nebze olsun verebilmek için geziler yapmaktadır” şeklinde sürdürdü.

Öğrencilerin hazırladığı ‘Bedeli Çanakkale’de ödenmiştir’ adlı piyes katılımcıları duygulandırırken etkinlikler kapsamında düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında derece alanlara çeşitli ödüller verildi. Törenin ardından ‘Çanakkale nasıl geçilmez oldu’ adlı sergi katılımcılar tarafından gezildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —