94 askere mektup yolladılar

94 askere mektup yolladılar

94 askere mektup yolladılar
Eğitim 13.04.2009 11:24:00 3359 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Darende’de bir grup öğrenci halen askerlik yapan 94 kişiye ‘memleketten mektup var’ sloganıyla duygularını dile getiren dizelerin yer aldığı mektupları postaya verdi.

Darende’deki Özel Birgül İlköğretim Okulu öğrencileri halen askerde olan Darendeli 94 vatan evladına mektup yazarak bu önemli tarihi günü kutladı.

Okul Müdürü Yavuz Dizdar Çanakkale Zaferinin 94. yıl etkinlikleri kapsamında öğrencilerince bu anlamlı günde askerde olan Darendeli gençlere mektup yollayarak millet olarak askerlerimizi sevdiğimizi ve hep yanlarında yer aldığımız mesajını ilettiklerini söyledi.

Okuldaki bütün sınıfların katıldığı etkinlik kapsamında öğrencilerin tarihimizde yaşanan böylesi önemli olayları kendilerinin de katıldığı güzel ve anlamlı etkinliklerle kutlamayı öngördüklerini bildiren Dizdar; “Öğrencilerimiz askerde olan büyükleri için duygularını dile getiren mektuplar yazdı. Kimi akrabasına kimi de hiç tanımadığı askerlere mektup yazarak ailelerinin yanı sıra memleketlerinde onları hatırlayan birileri olduğunu vurgulamaya çalıştı. Aslında geçmişi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu millet olarak askerimizi her zaman hayırla ve güzellikle andığımızı onların her zaman yanında ve destekçisi olduğumuz mesajını da verdiklerine inanıyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: