Müftülük sitesi bitiyor

Müftülük sitesi bitiyor

Müftülük sitesi bitiyor
Gündem 20.10.2007 10:23:00 2436 0

Darende İlçe Müftüsü Ünal Tan Müftülük hizmet binasındaki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, hizmet binasını çok yakın bir zamanda açma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Müftü Tan, İstanbul’daki Darendeli işadamlarının inşaatın tamamlanması için başlatılan yardım kampanyasına katkı sağladığını ve çalışmaların hızlandırılarak bitme seviyesine geldiğini kaydetti.

Darende Haber’e açıklamalarda bulunan Ünal Tan, kaba inşaatı tamamlandıktan sonra yapımına uzun bir süre ara verilen binanın hemşehrilerimizin destekleriyle inşaatının bitirilmesine ççalışıldığını hizmete açılması için gerekenin en azami şekilde yerine getirileceğini söyledi.

Tan açıklamasında, "Binanın statiğinde bir problem var mı diye endişeler oluşmuştu. Bunun üzerine üniversitelere yaptırdığımız araştırma sonucunda güçlendirme olduğunda her hangi bir problem olmayacağı anlaşılmıştır. Bu gelişmenin ardından proje dâhilinde gerekli mali finansmanı bulmak ve inşaatı tamamlamak üzere bir süre önce yeniden harekete geçtik. İnşaata verilen raporlar doğrultusunda binanın tamamının baştan aşağı güçlendirmesi yapılarak binanın statik dengesi korundu. Binamız 3 kattan oluşmaktadır. Hizmet binamızın girişini idari kat diğer katları 2 adet lojman, konferans salonu, misafirhane ve Kur’an Kursundan oluşmaktadır. Hemşehrilerimizin büyük destekleriyle bu seviye gelen binamız bittiğinde ilçemiz halkına güzel hizmetler verecektir. Ayrıca burdan Darendeli hemşehrilemizden desteklerinin devamını bekliyoruz. Çünkü yapacak olduğumuz Kur’an Kursu yeri için ayrı bir yardım gerekmektedir. Kursun tamamının giderlerini karşılayan değerli hemşehrimiz kim olursa onun ismini kursumuza vererek jest yapacağız. Kendi adıyla açılacak olan Kur’an kursumuzda ülkemize çok faydalı insanlar yetişecektir" dedi.

Darende Kaymakamı Vural Karagül ve Malatya Müftüsü Bekir Gerek ile birlikte İstanbul’a bir gezi tertipleyerek oradaki hayırsever Darendelilerden bu konuda yardım talebinde bulunduklarını ifade eden Ünal Tan; "Her yerde olduğu gibi İstanbul’da da yapılan çalışma neticesinde Darendeli işadamlarımız meseleye gerçekten sahip çıktılar. Şu ana kadar inşaatın bitmesi için gerekli olan yardım sağlandı. Öncelikle kendilerine teşekkür ediyorum ve bu katkıların aratarak devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Müftülük sitesi ve cami hizmetlerinde kullanılmak üzere hemşehrilerimizin müftülüğe yapacağı yardımları Türkiye Diyanet Vakfı adına Ziraat Bankası Darende Şubesi 26786156-5001 nolu hesap numarasına yapabilecekleri öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: