Kalp krizine yenildi

Kalp krizine yenildi

Kalp krizine yenildi
Gündem 11.03.2009 22:01:00 2535 0

Darende dostu vali yardımcısı, kalp krizine yenildi

Daha önce çok defalar Darende’ye ziyarete gelen ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’in İznik Kaymakamı iken ziyaret ettiği Tokat Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

`7 Mart Artvinliler Derneği`nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Avcı, burada kalp krizi geçirince GOPÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`ne kaldırıldı. Durumu ağırlaşması üzerine Avcı`nın ambulans helikopterle Ankara`ya götürülmesine karar verildi. Ancak Avcı, Ankara`ya götürülemeden tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde 23 Şubat 2009 günü hayatını kaybetti.

Tokat ve Artvin’de tören

Tokat’ta düzenlenen törenlerin ardından Hüseyin Avcı için Artvin Valiliği önünde de bir merasim tertip edildi. Törene Avcı`nın eşi Neriman Avcı, ailesi ve yakınları başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Tokat Valisi Recai Akyel, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün ve çok sayıda kişi katıldı.

Atom karınca

Cenaze töreninde konuşan Bakan Çelik, "Hiç ummadık bir anda aramızdan ayrılan vali yardımcımızın hüznünü yaşıyoruz. O bir hizmet adamıydı, bir atom karıncasıydı. Ama ölümün önüne geçilmiyor. Kendisine Allah`tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Darende aşığı idi

Avcı’nın vefatı üzerine Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş de üzüntülerini dile getirerek daha önceleri Darende’ye çok defalar gelerek ziyaretler yapan bir dostu kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını bildirdi. Hüseyin Avcı’nın Darende aşığı olduğunu kaydeden Ateş; "Mekanı cennet olsun, hizmetleri, insanlara duyduğu sevgi, bizlerle kurduğu güzel diyaloglarıyla kendisini unutmayacak ve hep hayırla anacağız" diye konuştu.

Hüseyin Avcı’nın özgeçmişi

1964 yılı Artvin Şavşat ilçesi, Yanıklı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Artvin`de yaptı. İ.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi kamu yönetimi bölümünü bitirdikten sonra aynı Üniversitede "Siyaset Bilimi" üzerine master yaptı. 1988 yılında Kaymakamlık görevine başladı. Sırasıyla Amasya, Yenişarbademli (Isparta), Tomarza (Kayseri), Yedisu (Bingöl), Göksun (Kahramanmaraş) ve Demirözü`de (Bayburt) Kaymakamlık yaptı. Daha sonra Kahramanmaraş ve Nevşehir’de Vali yardımcılığı görevinde bulundu. Ekim 2003 yılında İznik ilçesine Kaymakam olarak atandı. 2008 yılı genel atama döneminde Tokat vali yardımcı olarak atandı. Avcı evli ve 3 çocuk babası idi.


Anahtar Kelimeler: