Tüzmenden Darendelilere övgü

Tüzmenden Darendelilere övgü

Tüzmenden Darendelilere övgü
Gündem 11.03.2009 21:58:00 2878 0

Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen`in beraberindeki iş adamı heyetiyle yaptığı Suriye gezisinde Darendelilerin ticarette ‘usta’ olduklarını söyledi. Tüzmen, Suriye’deki iş gezisine katılan Darende Belediye Meclis Üyesi ve işadamı Hüsamettin Ateş’le bir süre sohbet etti.

Darendelilerin ticaretteki başarılarının herkes tarafından bilindiğini kaydeden Tüzmen; “Darendeliler adeta ticaret okulundan yetişmişcesine başarılılar. Adeta usta konumunda ve öğretici bir yapıya sahipler. Başarılarındaki sırrı, sabır, kaynak israfını önleme ve düşünerek adım atmalarına bağlıyorum. Türkiye’nin dört bir yanında yaptıkları dürüst ticaret anlayışıyla isimlerini duyuran Darendeliler hükümetimizin son yıllarda dış ticaretle ilgili açılımlarında yer almakta ve dünya ülkeleriyle ticari ilişkiler kurmaktadırlar” dedi.

Tüzmen’in Suriye gezisine katılan Hüsamettin Ateş’le aynı grupta yer alan arkadaşları Zaviye Ticaretten Haki ve Yusuf Selimli, Başak İnşaattan Yaşar İlme ve Ukrayna Teko firmasından Ömer Erdem bakanla bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Suriyeli bakanlarla görüştü

Devlet Bakanı Tüzmen, Suriye’deki resmi temasları çerçevesinde Suriye İmar Bakanı Ömer Galavinci, Ulaştırma Bakanı Yarup Bedir ve Maliye Bakanı Muhammed El Hüseyin ile görüştü.

Tüzmen`in Suriye Maliye Bakanı ile görüşmesinde, Bakan Hüseyin, Suriye`nin mal taşıyan Türk araçlarından herhangi bir vergi alınmayacağına ilişkin bir karar aldıklarını ve metin hazırladıklarını belirtirken, bunda Türk heyetinin Suriye ziyaretinin de etkisinin olduğunu söyledi.

Ulaştırma ve konut sektörü

Bakan Tüzmen, Suriye Ulaştırma Bakanı ile yaptığı görüşmede de kara ulaştırmasının yanı sıra hava, deniz, demiryolu ulaştırma konularını konuştuklarını söyledi. Tüzmen, kuzey-güney, doğu-batı istikametinde yapılacak otoyollarda Türk firmaları olarak büyük pay almak istediklerini bildirdi.

İskan Bakanı ile yapılan görüşmeye de değinen Tüzmen, Suriye`de önemli konut ihalelerinin bulunduğuna, uygun ortam sağlanması durumunda Türk firmalarının bu ihalelerde yer almasının mümkün olduğuna dikkati çekti. Bu doğrultuda Türk firmalarının fiyat konusunda bir çalışma yapması ve müteahhitlik heyeti ile ülkeye gelerek görüşmelerde bulunması gerektiğini belirten Tüzmen, Suriye toplu konutta 50 binden 500 bine kadar ulaşan bir potansiyel olduğunu, 100 bin konut işi alınsa bunun ciddi bir pay olduğunu söyledi.

Ayrıca Tüzmen’in gezisine Darendeli Sunar Mısır firması yetkilileri ile Başak Silo Sistemlerinin temsilcisi Funda Başman Sürenkök gibi isimler de katıldı.


Anahtar Kelimeler: