Acı haber yürek yaktı

Acı haber yürek yaktı

Acı haber yürek yaktı
Vefatlar 20.10.2007 10:17:00 5901 0

Şırnak’ta terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit düşen Astsubay Ahmet Sarıoğlu’nun cenazesi, Malatya’da düzenlenen askeri törenle defnedildi.

Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen törene, Şehit Astsubay Sarıoğlu’nun ailesi ve yakınları, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, 2. Ordu Komutanlığından çok sayıda askeri personel katıldı.

2. Ordu Komutanlığında görevli Kurmay Albay Erdal Dodurga, törende yaptığı konuşmada, terör olaylarının hedefinde sürekli Türk Silahlı Kuvvetlerinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu gül bahçesine bir şehidimizi daha uğurluyoruz. Türk tarihi ve genç Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin huzur ve refahına birliğine ve beraberliğine kast edilen nice tehditler görmüştür. Hepsinin ortak özelliği, bu tehditlerin dış güçler tarafından yönlendirilmesi ve kışkırtılmasıdır. Gözlerden kaçan bir şey vardır ki tehditler daima şekil, vasıta, yöntem değiştirmekte fakat hedef değişmemektedir. O hedef göğsünü çelikten bir siper yaparak Türk milletini korumaya ve kollamaya ant içmiş olan Türk Silahlı Kuvvetleridir."

Kurmay Albay Dodurga, ‘’Haçlı seferleri, Panislavizm, Asala, Ermeni soykırımı iddiaları, PKK adıyla şekilden şekle girerek, son zamanlarda da terör kılığına bürünerek, yüzyıllarca Türk milletini hedef almış, ancak her biri tarihin çöplüğüne gömülüp gitmiştir ya da gömülüp gidecektir’’ dedi.

Törende şehit Astsubay Sarıoğlu’nun yakınları sinir krizi geçirirken, askeri personel ve eşlerinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.


Anahtar Kelimeler: