Çiftçiye kara gündostu geldi

Çiftçiye kara gündostu geldi

Çiftçiye kara gündostu geldi
11.03.2009 21:25:00 2298 0

Sigorta sektöründe yaklaşık 50 yıldır faaliyetlerini sürdüren Çiftcioğlu Sigorta Darende’de irtibat bürosu açtı. Daha önce de çeşitli görevlerle Darende’de hizmet eden Aydın Öntekin tarafından yeni belediye karşısında açılan büronun faaliyete başlaması nedeniyle firmanın Güney Doğu Anadolu Bölge Müdürü Yüksek Ziraat Mühendisi İsmail Fatih Ormancı Darende çiftçisine çok önem verdiklerini bildirdi.

Tedbir almak, takdiri bozmaz

Fatih Ormancı yaptığı açıklamada her yıl ürünlerin en yüksek seviyede olmasının, vatandaşlara ve milli ekonomimize vereceği faydanın çok önemli olduğunu kaydetti. Ormancı açıklamasının devamında; “Mahsulün her aşamasında tedbirin alınması gerekir. Tedbir almak, takdiri bozmaz. Bu nedenle, %50’si devlet tarafından ödenen tarım sigorta imkânlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Geçmiş yıllarda sigortacılığın iyi anlaşılamaması bazı mağduriyetlere sebebiyet vermiştir. Pireye kızıp, yorganı yakmak doğru değildir. Türkiye’nin üretime her zamandan daha fazla ihtiyacı var. Unutmamak gerekir ki ekonomileri ayakta tutmanın birinci şartı üretimden geçiyor. Bugün devletimiz doğrudan destek yardımı olmak üzere çiftçilerimize her türlü yardımı ve desteği sağlıyor olması bunun bir göstergesidir” diye konuştu.

Çiftçiye her türlü destek

Aydın Öntekin de firmanın tarımsal alanda ücretsiz danışmanlık yaptığını, zarar tespitinde eksperlerin yanında bulunarak, çiftçinin yararına tutanak tutulmasına katkı sağlandığını, toprak ve meyve analiz yorumlarının, ücretsiz yapıldığını bildirdi. Ayrıca ilaç ve gübre ihtiyaçlarında, hesaplı alınabilecek satış noktalarına referans verildiğine dikkat çeken Öntekin fidan tedariki gibi tarımsal üretimi destekleyen yardımcı hizmetlerde verdiklerine dikkat çekti.


Anahtar Kelimeler: