Sakalı şerif ziyarete açıldı

Sakalı şerif ziyarete açıldı

Sakalı şerif ziyarete açıldı
Gündem 26.09.2015 17:31:00 1234 0

İlçemizdeki 14. yüzyıl eseri olan Somuncu Baba Külliyesi?ndeki Peygamber Efendimize ait sakal-ı şerif Kurban Bayramı nedeniyle ziyarete açıldı.

Dini bayramlar ve Kadir Gecesi gibi önemli günlerde ziyarete açılan sakal-ı şerifi çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Sadrazam Mehmet Paşa tarafından 18. yüzyılda Darende?deki Somuncu Baba Camisine hediye edilen ve arşiv vesikalarıyla doğruluğu beyan edilen sakalı şerif bayramlar ve önemli günlerde açılarak vatandaşların ziyaret etmesi sağlanıyor.

Bayram namazının ardından cami imamları tarafından özel muhafazasından çıkarılan camekân içerisindeki sakalı şerif kürsü üzerine konularak vatandaşların önünden geçerek selamlaması sağlandı. Somuncu Baba Hazretlerinin kabrinin de içerisinde yer aldığı camiyi yurdun değişik yerlerinden gelerek ziyaret eden vatandaşlar okunan salâvatların eşliğinde sakalı şerifi görmenin mutluluğunu yaşadı. Görevlilerin oluşturduğu koridor ve yapılan uyarılarla ziyarete katılan çok sayıda vatandaş bir birine eziyet etmeden sıra ile sakalı şerifin önünden geçti.

Bayram namazı ve ziyaretin ardından ilçe dışından çok sayıda ziyaretçinin gelmesi nedeniyle Hulusi Efendi Vakfı tarafından kahvaltı ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: