Eser: "Bayramlar muhabbet ve dayanışmayı pekiştirir"

Eser: ?Bayramlar muhabbet ve dayanışmayı pekiştirir?

Eser:
Gündem 23.09.2015 15:42:00 948 0

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bayramı herkesin gönlünce yaşanmasını dileyen Eser; "Bayramın, ülkemizle birlikte tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir" dedi.

İnsanlar arasındaki kardeşliğin, tebrik ve tekbirlerle yeniden ihya edildiği bayram günlerinde, muhabbetle kucaklaşıldığını kaydeden Eser; "Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan Kurbanın ve Kurban Bayramının anlamını çok iyi kavramak mecburiyetindeyiz. Kurban ibadeti bizi, Hz. İbrahim aleyhisselam`ın itaatine, Hz. İsmail aleyhisselam`ın teslimiyetine yönlendirerek hayatın sıkıntı ve imtihanlarına karşı Rabbimize kurban olma ve O`na dost olarak sıkıntılarımıza çözüm bulma yollarını gösterir" ifadelerini kullandı.

Eser, mesajında Kurban bayramının barış, esenlik, birlik içinde dua ve yakarışın; statülerden arınarak eşitlenmenin; kendini bilmenin, yenilenmenin; sabrın, nefisleri terbiye etmenin, hiç bir canı incitmemenin, yok etmemenin; çaresizliği gidermenin, yaşama bilincinin, kutlu yürüyüşün; tarihe tanıklık etmenin kutsalı ve geçmişi idrak etmenin; yoksula, kimsesize, çaresize yakınlaşmanın zamanı olduğunu dile getirdi.

Kurban Bayramı vesilesiyle hem millet olarak, hem de İslâm âlemi olarak yaşanılan tüm acıların, Müslümanların birbirine daha çok kenetlenmesine, kardeşlik hukukunun gereklerini yerine getirmede daha hassas olmasına vesile olmasını temenni eden Eser; "Elbette tarihte olduğu gibi bugün de bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Ancak bu zor günlerde hepimize düşen büyük vazifeler vardır. Daha ağır bedeller ödememek için her türlü hile ve tuzağın farkında olmalı, Mümine yakışır bir şekilde basiret ve feraseti elden bırakmamalıyız. Allah`ın yardımıyla yaşadığımız acıların üstesinden gelecek, huzura ve sükûna yeniden kavuşacağız. Müslümanlar, merhametin ve adaletin olduğu bir dünyayı tüm insanlığa göstermelidirler. Silahın değil yüreğin, kılıcın değil kalemin daha güçlü olduğunu ispatlayarak barışı ve esenliği pekiştirelim. Evlatlarımızın, kardeşlerimizin, canlarımızın akan kanlarına dur diyelim. Ümitsizlik vadilerinde yuvarlanan insanlığa ümit olalım. Bayram sevincini evlerinden, yurtlarından, topraklarından ayrılmak zorunda bırakılarak ülkemize sığınan Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizden esirgemeyelim" diye konuştu.

Her biri birer kahramanlık ve fedakârlık abidesi olan şehitler ve gazilere vefa borcunun ne yapılsa ödenmeyeceğini belirten Eser mesajını şu şekilde sürdürdü, "Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah`tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Sizlerden, bu bayramda özellikle, şehitlerimizin yakınlarını, kahraman gazilerimizi yalnız bırakmamanızı istirham ediyorum. Vesileyle tüm yaşlı, hasta, garip, yetim ve gözü yolda yakınlarını bekleyenlerin ziyaret edilmesini ihmal etmemeliyiz"

 

Eser mesajını; "Bu duygularla, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum.? şeklinde tamamladı.

 


Anahtar Kelimeler: