Gaziler günü kutlandı

Gaziler günü kutlandı

Gaziler günü kutlandı
Gündem 20.09.2015 14:48:00 1138 0

İlçemizde Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert, Türkiye`nin bugün, dün olduğundan daha fazla, iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti`nin bekası için genç yaşta teröre kurban verdiğimiz evlatlarımız hepimizi derinden yaralamaktadır.? dedi.

Gaziler Günü nedeniyle tören Hükümet Konağı önünde yapıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulduğu törene Kaymakam Ali Türk, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert?in yanı sıra şehit ve gazi yakınları, resmi kurum amirleri ve sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert, Türkiye`nin bugün, dün olduğundan daha fazla, iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti`nin bekası için genç yaşta teröre kurban verdiğimiz evlatlarımız hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için, bayrağımız için can vermekte, toprağa düşmektedirler" diye konuştu.

Gelişen olayların terör konusunda devlet ve millet olarak daha duyarlı olmayı gerektirdiğini vurgulayan Mert, "Eli kanlı terörün amacı, Türk milletini toprağıyla birlikte bölmektir. Ülkemizin geleceği için teröre her alanda karşı çıkılmalıdır. Silahlı terör, misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir" dedi.

Törenin ardından Kaymakam Ali Türk gaziler ve şehit yakınları ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4737


Anahtar Kelimeler: