´Şehide saygı, teröre lanet´ yürüyüşü yapıldı

`Şehide saygı, teröre lanet` yürüyüşü yapıldı

´Şehide saygı, teröre lanet´ yürüyüşü yapıldı
Gündem 10.09.2015 17:08:00 1530 0

Darende`de Ülkü Ocakları tarafından, `Şehide Saygı Teröre Lanet Yürüyüşü` düzenlendi. Yürüyüşe MHP Darende İlçe Başkanı Hasan Şentürk, CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu, BBP İlçe Başkanı Ali Gök, Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, Ülkü Ocağı Başkanı Mehmet Altun, sivil toplum kuruluşları, dernekler, Ülkü Ocakları üyeleri ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı.

 Belediye Parkı önünde başlayan yürüyüş Somuncubaba Bulvarı`na kadar ilerledi ve tekrar Belediye Parkı önünde son buldu. Yürüyüş sırasında Ocak Başkanı Mehmet Altun,  İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden geçerken,  İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Ergül Taşkıran`a Türk bayrağı hediye ederek, başsağlığında bulundu.

Yürüyüşe, bayraklarla süslü araç konvoyları da eşlik etti. Şehitler anısına saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Burada Darende Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Altun tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Altun, "Türk devletinin gücünü, zalim ve karanlık mihrakların hakkından gelmek için seferber etmek gerekmektedir. Hiçbir el ovuşturulmamalı, hiçbir bölücü heveslendirilmemeli ve hiçbir terör sevdalısı heyecana kapılmamalıdır. Bizim ne vazgeçilecek ülkemiz ne milletimiz ne de paylaşacak toprağımız vardır. Vatansever, milliyetçi ve ülkücüler, tüm teşkilatlar kenetlenmiş halde gelişmeleri takip etmektedir. Her koşul ve şartta Türk milletinin emrinde ve ayaktadır. Bu vatan hepimizin anası, bu vatan hepimizin babası, bu vatan hepimizin yari, bu vatan hepimizin namusudur. Türk milleti namusu için yaşar ve namusu için şehit olur. Türk milletinin sabrını sınayanlar, gücünü test edenler yenilgi ile mutlaka yüzleşeceklerdir" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından ölen şehitler için Kura`n-ı Kerim okundu ve sloganlar atıldı. Grup daha sonra dağıldı. 


Anahtar Kelimeler: