Günpınar?da anma töreni düzenlendi

Günpınar?da anma töreni düzenlendi

Günpınar?da anma töreni düzenlendi
Gündem 27.08.2015 18:28:00 1471 0

Günpınar Mahallesinde, Aşudu-Palanga 470 Seferberlik Şehitleri`ni anma programının 8.si yapıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından açış konuşması yapan Bekir Sözen, şehitlik hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

8 yıl önce şehitlik anıtını yaptıran işada­mı Hasan Yıldırım programın açılışında yap­tığı konuşmada: "Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Müslüman toplumu olarak hiçbir zaman birliğimizi ve dirliğimizi bozmadan birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Burada tek amacımız, Mevla`nın rızasını kazanmak için, insanlık adına hizmet etmeye çalışmaktır.  şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı  ömür boyu sürdürmek zorundayız." dedi.

Yazar Ayhan Erdem de,  ülkemizin bir savaşın içinde olduğunu belirterek, "100 yıl önce birinci dünya harbi bizim yüreklerimizi yakmış. Ocaklarımızı söndürmüş. Memleketinden ayrılanlar bir daha eşlerine çocuklarına evlerine kavuşamamışlar. Onların yolunu bekleyenlerde vuslatı yaşayamamışlar. O günleri yaşamış ulusun fertleri olarak bugün yine Türk Silahlı Kuvvetlerinin galip geleceği anlamsız savaşın içerisindeyiz." dedi.

 Konuşmaların ardından Hafız Aydın Duman Kuran-ı Kerim tila­veti ve duada bulundu. 

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4670 


Anahtar Kelimeler: