Yıkılhan yayla şenlikleri yapıldı

Yıkılhan yayla şenlikleri yapıldı

Yıkılhan yayla şenlikleri yapıldı
Gündem 20.07.2015 13:17:00 1479 0

Bu yıl 6.`sı tertiplenen `Yıkılhan Yayla Şenlikleri` Günerli Mahallesine bağlı soğuksu mevkiinde yapıldı. Malatya ili Darende ilçesi ve Çevre Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen çok sayıdaki mahallenin katılımıyla gerçekleşen etkinliklere Malatya Milletvekili Taha Özhan ve 2 bine yakın vatandaş katıldı.

Şenlikler hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Dernek Başkanı Mehmet Ayhan, yılda bir defa sıla-i rahim yapmak, hasret gidermek, memleket ziyaretiyle gelenek ve göreneklerin yaşatılması amacıyla tertipledikleri etkinliklerin her geçen yıl daha da katılımlı hale geldiğini söyledi. Ayhan; "Birçoğumuz, doğduğumuz bu topraklardan gurbete gitmişiz, ekmeğimizin işimizin peşinde koşturuyoruz. Bu yoğunluk arasında topraklarımızı, hatıralarımızı, gelenek ve göreneklerimiz, akrabalık komşuluk arkadaşlık ilişkilerimizi güçlendirmek ve sürdürmek adına böylesi bir şenlik düzenleyerek, varolan beraberliğimizi pekiştiriyoruz" dedi.

Şenliklere bu yıl ilk defa katılan Milletvekili Taha Özhan da bir konuşma yaparak bölge insanının barış, sevgi ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşadığını, bu tür etkinliklerin de bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özhan, "Önümüzdeki haftalarda hükümet kurma ile alakalı karar verilecek. Neticeler ne olursan olsun biz en doğru tercihi vatandaşlarımızı rahat ettirecek şekilde hayata geçireceğiz. 13 yıl boyunca kazandığımız kazanımlar, sizlerin bizlerin elde ettiği refah, insan hakları bağlamında elde ettiğimiz kazanımlar, bu memleketin insanlarının gerçekten insan muamelesi görmesi milletin efendi olmasının ortaya çıkardığı manzara ve kazanımları kesinlikle halel getirmeyecek gözümüz gibi koruyacağız. Çünkü bunlar bizden değil bunlar bize Allah`ın bir lütfu dolayısı ile desteğinizin her zaman tam olacağına inanıyorum." dedi.

Şenlikler için 3 büyükbaş hayvan, 5 koyun kesildiği, 950 kilogramlık etler kazanlarda kavurma yapılıp, 250 kilogram bulgur harcanarak pişirilen pilavla misafirlere ikram edildi. Yıkılhan yaylasında düzenlenen alanda bir araya gelen vatandaşlar 1800 rakımlı mevkiye adını veren buz gibi akan soğuk sudan kana kana içerek, serinlemeye çalıştı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Alican Bozkurt, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, ve sivil toplum kuruluş yöneticilerinin katıldığı şenliklerde halk müziği sanatçısı Ahmet Satılmış da sahne alarak, yayladaki coşkuya okuduğu parçalarla renk kattı.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4497


Anahtar Kelimeler: