Tiryandafil Emıtte katıldı

Tiryandafil Emıtte katıldı

Tiryandafil Emıtte katıldı
11.03.2009 21:16:00 3131 0

Darende’nin tek turizm kuruluşu olan Tiryandafil Otel, bu yıl 13.sü düzenlenen 50 ülkeden 2500 katılımcıyı ağırlayan ve yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı)’e katıldı. Fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Müsteşarı İsmet Yılmaz yaptı.

Tiryandafil Otel’de görevli M. Haki Çelik, kurumunu temsilen katıldığı fuarda seyahat acenteleri, tur operatörleri, oteller ve birçok ilin kültür ve turizm müdürlüklerini ziyaret etti. Ziyaret edilen stantlara öncelikle, inanç ve doğa turizminin önemli noktalarından Darende’nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve tarihsel dokuları hakkında bilgiler veren Haki Çelik ayrıca düzenlenen kültür turları için Tiryandafil Otelin güzergâhı, konumu ve özellikleri hakkında bilgiler verdi.

Darende de tanıtıldı

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de stant açtığı fuarda, görevliler tarafından Malatya’ya özgü yöresel eşyalar ve kayısıdan elde edilen ürünler tanıtıldı. Darende’ye ait görsel tanıtımlarında yapıldığı stant ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Haki Çelik Darendeli hemşehrimiz Selami Yaşık ve kardeşlerinin sahibi olduğu Golden Horn Hotel standını da ziyaret etti. Selami ve Bulut Yaşık ile bir fikir alış verişi ve sektörel konular üzerine görüşmelerde bulunan Çelik, Yaşık kardeşlerin başarısının takdire değer olduğunu söyledi. Selami Yaşık’da Tiryandafil Otel’in konum itibariyle önemli bir yere sahip olduğunu belirtti ve yapılan turlarla potansiyelin daha da artacağını ifade etti. 

Anahtar Kelimeler: