Kaymakam Kuş, MOBESE merkezini inceledi

Kaymakam Kuş, MOBESE merkezini inceledi

Kaymakam Kuş, MOBESE merkezini inceledi
Gündem 11.07.2015 02:12:00 1552 0

Kaymakam Bünyamin Kuş, ilçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Merkezi`nde incelemelerde bulundu. Kuş, vatandaşların daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşaması amacıyla kurulan bu sistemin herkese hayırlı olmasını diledi.

İncelemede, İlçe Jandarma Komutanı Üst. Rauf Özgenç, İlçe Emniyet Müdür Arif Köse, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve daire amirleri eşlik etti.

MOBESE Merkezi`nde Emniyet Müdür Arif Köse`den bilgiler alan Kaymakam Kuş, Darende`nin doğuyu batıya bağlayan karayolu güzergâhında ve önemli bir geçiş noktasında bulunmasından dolayı, ilçenin güvenliğinin artırılması ve kontrollerin daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için plaka sorgulama sistemine sahip 5`i hareketli 13`ü sabit kamera olmak üzere toplam da 18 kameranın MOBESE Merkezi`nde 24 saat hizmet vereceğini söyledi.

İlk etapta 18 kamera ile hizmete giren sistemin, daha sonra geliştirileceğinin bilgisini de aktaran Kuş, "ilçemizde emniyet ekiplerimiz ve jandarma teşkilatımız, huzur ve güvenliği sağlamak adına başarılı bir şekilde çalışıyor. Güvenlik hizmetlerinin sunumunda bilgi ve iletişim teknolojilerinden en yüksek düzeyde yararlanmak suretiyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sürekli gelişecek güçlü bir izleme alt yapısı ile sağlanmaktadır. MOBESE sisteminin suçların işlenmeden önce önlenebilmesi, işlenmiş suçların tespiti ve suç faillerinin yakalanması, ilçe içerisinde olmuş veya olabilecek olaylar karşısında ekiplerin yönlendirilmesinde daha etkin ve seri olacak. Bu sistemle, trafik akışının düzenlenmesi, emniyet hizmetlerin şeffaflaşması, vatandaşlarımızın kamu görevlilerine olan güveninin pekişmesi ve halkımızın güvenliğini maksimum düzeye çıkartmak amaçlanmıştır." dedi.

MOBESE sisteminin ilçeye kazandırılmasında emeği bulunan herkese teşekkür eden Kuş, ayrıca izleme ekranlarında zoom yapabilen kameraları test ederek örnek araç takipleri gerçekleştirdi.


Anahtar Kelimeler: