Sivasa kadın eli değmesi lazım

Sivasa kadın eli değmesi lazım

Sivasa kadın eli değmesi lazım
11.03.2009 21:16:00 1854 0

Sivas’ta ikamet eden hemşehrimiz Fazlı Şahin’in kendisi gibi emekli bankacı olan eşi, Macide Şahin Demokrat Parti (DP)’den Sivas Belediye Başkan Adayı oldu. Demokrat Parti’den adaylığını koyan ve Sivas’ın tek kadın Belediye Başkan adayı Macide Şahin, düzenlediği basın toplantısı ile yapacakları hakkında basın mensuplarına ve kamuoyuna bilgiler verdi. Sivas’a kadın eli değeceğini söyleyen Şahin, “Kadından belediye başkanı olur mu diyenler var. Olur hem de çok güzel olur” dedi.

Yapacaklarımız var

Şahin, şu anda, “Bunu yapacağım, onun yapmadığını ben yapacağım” gibi kelimeler kullanmayı etik bulmadığını belirterek, “Ama Allah nasip ederde göreve gelirsek elbette yapacaklarımız vardır. Demokrat Parti bugüne kadar çeşitli isim değişiklikleri ile gelse de çağdaş demokratik bir Türkiye’nin temelini atmış partidir. Demokrat Parti zamanında yapılanlar bizim teminatımızdır. Sivas’ta en büyük gelişmeyi Demokrat Parti zamanında yaşadı.

Bugün kahveleri bir dolaşalım, eskiden emekli yaşlılar otururlardı kahvelerde, şimdi üniversite mezunu gençler doldurur oldu. Kahvelerdeki yaş ortalaması giderek düşüyor. Gençlerimizin geleceği karanlık. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Sivas’a bugüne kadar bunlar göz önüne alınmadan bir şeyler yapılmaya çalışıldı” şeklinde konuştu.

Üniversiteye yönelik proje

Projelerinin seçildikten sonra geleceğini söyleyen Şahin, en büyük hayalinin Üniversite ile şehir merkezini birbirine bağlayan bir raylı sistem yapmak olduğunu dile getirdi. Kızılırmak üzerinden geçecek bir köprünün üniversitedeki öğrencilere maddi ve manevi kolaylıklar sağlayacağının altını çizen Şahin, “Ayrıca bir bayan olarak belediyenin kapıları bayanlara her zaman açık olacaktır. Onlar benim nazarımda daha ayrıcalıklı olacaklardır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’a da bir kadın elinin değmesi gerekmektedir” dedi.

Toplantıya katılan DP İl Başkanı Burhan Tavmaşat ise, 29 Mart yerel seçimlerinin Sivas’a hayırlı olması temennisinde bulunarak, Sivas’tan aday gösterdikleri bayan aday Macide Şahin’in Sivas’ın Cumhuriyet kenti demokratik ve çağdaş bir il olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. 


Anahtar Kelimeler: