Yeni köprüleri inceledi

Yeni köprüleri inceledi

Yeni köprüleri inceledi
Gündem 3.07.2015 18:12:00 1605 0

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Darende ilçesinde yapılan iki yeni köprü inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Eser, yeni köprülerin ilçe trafiğini rahatlatacağını söyledi.

Çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilisinden bilgiler alan Eser, hızla devam eden yapımların kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerini belirtti. Eser, Tohma Çayı üzerine birisi çarşı merkezine diğeri de İbrahimpaşa ile Nadir Mahalleleri arasına inşa edilmeye başlayan köprü inşaatlarının Darende ulaşımında yaşanan sorunları uzun vadeli olarak çözeceğini dile getirdi.

İlçedeki ulaşımda ciddi sorun yaşandığını, bazı günler yaşanan trafikteki sıkışıklığın vatandaşları etkilediğini ifade eden Eser; "Çarşı merkezine inşa edilen köprü hareketliliğin yoğun olduğu alanlarda ciddi rahatlama sağlayacak. Şu anda ilçe merkezinde araçlar giriş çıkışı tek köprüden yapıyor. Bu sorunu çözme adına başlatılan girişimler sonucu köprü inşaatları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yıllardır özlenip, istenip yapılmayan bu güzel köprü 2 ay öncesine kadar yoktu bu bizim için hayati önem taşıyor. Darende`nin içerinden geçen D 100 Karayolu üzerinden çarşıya giriş alanına inşa edilen köprünün uzunluğu 23 metre, genişliği 11 metredir, iki araç yan yana rahatlıkla geçebilecektir. Selçuklu mimarı tarzında yapılan köprüler Ahlat taşı ile kaplanarak güzel bir görünüme kavuşacak. İnşallah kısmet olursa 30 Ağustos`ta açmayı planlıyoruz" dedi.

Aynı özelliklerde yapılan ikinci köprüde de incelemelerde bulunan Eser çalışmanın ilçemize hayırlı olmasını dileyerek hizmetin gelmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4402


Anahtar Kelimeler: