15 bin kişiye iftar sofraları kuracak

15 bin kişiye iftar sofraları kuracak

15 bin kişiye  iftar sofraları kuracak
Gündem 16.06.2015 19:54:00 1917 0

Hulusi Efendi Vakfı tarafından Ramazan geleneği olarak ilçedeki Somuncu Baba Külliyesi`nde bir ay boyunca 15 bin kişiye iftar ikramı yapılacak.

Çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesine gelenlere Ramazan ayında bir süreden beri iftar ikramında bulunma geleneğini sürdürecek olan vakfın haftada 3 gün olmak üzere ortalama bin 200 kişiye cuma, cumartesi ve pazar günleri iftar sofraları kuracağı bildirildi.

Türkiye`nin önde gelen hayır kuruluşları arasında yerini alan Hulusi Efendi Vakfı`ndan yapılan açıklamada; "75 TL değerinde binlerce alış veriş kartı, ramazan ayında Türkiye genelinde vakfın temsilciliklerinin bulunduğu illerde ve ilçelerde ihtiyaç sahipleri ve kimsesiz ailelere ulaştırılacağı, önceki yıllarda olduğu gibi ilçe merkezinde 120 yaşlı ve bakıma muhtaç aileye de, iftarlarını sıcak yemekle yapmaları sağlanacağı" belirtildi.

Ramazanın ibadet rahmet ve mağfiret ayı olduğu kaydedilen açıklamada, "Ramazan  bereketi bol hayrı çok olan bir zaman dilimidir. Bu ay¸ yardım¸ bağış¸ rahmet ve ihsanların bolca yapıldığı günlerdir. Ramazan ayrıca bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz insanî duyguların coştuğu¸ tövbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve manevi bir terbiye zamanıdır. Tüm bu değerlerimizi insanlara yardım etme fırsatına dönüştüren vakfımız, çeşitli faaliyetlerle yalnızca Ramazanda değil yılın tüm zamanlarında, düşkünlerin elinden tutmaya, kolu kanadı olmaya, yaralarını saramaya devam etmektedir" denildi.


Anahtar Kelimeler: