Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Ramazan hazırlıkları tamamlandı
Gündem 16.06.2015 13:05:00 1325 0

Müftü Ahmet Varol, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif`in ruhuna uyguna olarak vatandaşlarca idrak edilmesi için her türlü hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Teravih namazının 17 Haziran Perşembe akşamı başlayacağını anımsatan Ahmet Varol; "Darende`de yıllardan beri devam eden hatimle teravih namazı kılma geleneği Fevzi Erdem Camii`nde sürdürülecek. Teravih namazlarını görevlilerimizle birlikte Darende Hulusi Efendi Kur`an Kursu`nda yetişen hafızlarımız kıldıracak" dedi.

Sabah ve öğlen namazlarında bütün camilerde mukabele okunacağını dile getiren Ahmet Varol, camilerde okunacak mukabelelere kadınların da kendilerine ayrılan yerlerden takip edebileceğini vurguladı.

Öğlen ve teravih namazından önce vaaz verileceğini duyuran Varol,  ayrıca içerisinde oruçla ilgili aydınlatıcı birçok bilgi ile Darende`ye göre imsakiyenin de yer aldığı `Ramazan Rehberi` hazırlayarak camilerde vatandaşlara dağıttıklarını kaydetti.

Varol, Din İşleri Yüksek Kurulu 2015 yılı Ramazan ayı başlangıcından 2016 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 11,50 TL olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: