Darende sandık başında

Darende sandık başında

Darende sandık başında
Gündem 7.06.2015 16:34:00 1579 0

25. Dönem Milletvekili seçimleri için sandık başına giden vatandaşlar oylarını kullanıyor. Malatya`nın Darende ilçesinde vatandaşlar oy kullanmaya yoğun katılım gösteriyor. Sabah 08.00`de başlayan oylama için vatandaşlar erken saatlerden itibaren sandık başına gitti.

Gazetemiz Muhabirinin edindiği bilgilere göre 6 bin 957`si ilçe merkezinde olmak üzere, 12 bin 793`ü ise 54 kırsal mahallede kayıtlı toplam 19 bin 750 seçmeni bulunan Darende`de 73 sandık kuruldu. Sandıklardan 14`ü ilçe merkezi 59`u da kırsal mahallelerde oylama için hazırlandı.

Darende Lisesi`nde kurulan bir sandıkta seçmen kayıtları hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla internete bağlı dizüstü bilgisayarla hizmet verildi.

Oyunu Darende Lisesi`ndeki 1048 nolu sandıkta kullanan AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi. Halk Eğitim Merkezine kurulan 1025 nolu sandıkta oy kullanan CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu da memleket için hayırlı olanın gelmesini istediklerini belirtti. Oyunu Ilıca Mahallesi Cumhuriyet İlköğretim Okulundaki 1061 nolu sandıkta kullanan MHP İlçe Başkanı Hasan Şentürk ise, seçimlerden hayırlı neticeler çıkmasını beklediklerini bildirdi. Milli İttifak başkanları Ali Gök ve Abdulhamid Özbey de Darende Lisesi`nde 1045 nolu sandıkta oyunu kullanarak, inşallah kazasız belasız bir seçim olur. şeklinde kaydetti.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de, Yenice Mahallesindeki İlköğretim Okulunda 1092 nolu sandıkta oyunu kullandı. Eser burada gazetecilere açıklama yaparak; "İstikrar sürsün Türkiye büyüsün" dedi. Darende`nin her zaman istikrardan büyümeden yana oy kullandığını belirterek, "bizler geçmişi iyi bilen tekrar aynı günleri yaşamak istemeyen yeni Türkiye yolunda sağlam adımlarla ilerleyen bir millet olacağız." şeklinde konuştu.

 İlk oyunu kullanmanın heyecanını yaşayan Hidayet Yıldız ise ailesiyle birlikte sandık başına gelerek, "1 oy 1 oydur. Bu nedenle erken saatte gelip oyumu kullandım" dedi.

 Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4247 


Anahtar Kelimeler: