Hacı Naciye Ateş, ismi verilen okulda anıldı

Hacı Naciye Ateş, ismi verilen okulda anıldı

Hacı Naciye Ateş, ismi verilen okulda anıldı
Eğitim 6.06.2015 16:08:00 2462 0

Büyük mutasavvıf, din alimi ve yüzyılımızda yetişen son divan şairi olan Es Seyyid Osman Hulusi Ateş Efendinin eşi Hacı Naciye Ateş Hanım Efendi, kendi adı verilen Özel Hacı Naciye Ateş Okullar tarafından düzenlenen yıl sonu etkinliği ile anıldı.

Özel Hacı Naciye Ateş Lisesi`nde düzenlenen etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende, hafız Ramazan Budak Kur`an-ı Kerim okudu, Hacı Naciye Ateş`in anısına hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş, programda yaptığı konuşmada; "Türk İslam Coğrafyası üzerinde uzun zamandır kurmak istenen yeni medeniyetin inşasında, Hulusi Efendi Hazretleri ve eşi Hacı Naciye Ateş Hanım Efendi gibi topluma duyarlı insanların yaptıkları eserler her zaman örnek olmuştur." dedi. Bu çerçevede açılan okulların daha önce Özel Birgül Okulları iken şuan Özel Hacı Naciye Ateş Okulları olarak değiştiğini bildiren Kuş, ismi gibi müstesna eğitim hizmetleri veren okulların, güzel çalışmalar ve güzel insanlar yetişmesinde her zaman öncülük edeceğini söyledi.

İlmin, ahlak ve terbiye ile taçlandırılmadığı takdirde yetişen öğrencilerden kimseye bir hayır gelmeyeceğini dile getiren Kaymakam Kuş, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Yeni medeniyetin inşasında toluma ve toplumsal sorumluluklara duyarlı nesillerin yetiştirilmesi için bu güzel okullara her zaman ihtiyaç olmuştur. Elbette bu okulların yapılmasında Hacı Naciye Hanım`ında çok büyük katkıları olmuştur. Kız çocuklarının okullaşma oranının düşük olduğu zamanlarda Türkiye`mizde "O" örnek olmuştur. İnsanlarımızı yönlendirmiş, kız çocuklarının okumasının ne kadar önemli olduğunu bıraktıkları bu güzel eser ile göstermiştir. Okulun arsasının alınmasında ziynet eşyalarını bağışlayarak en büyük katkıyı vermeleri, gerçekten çok anlamlıdır. İnşallah bizler de ülkemizin, milletimizin ve dinimizin daha ileri bir noktaya gelmesi için Hulusi Efendi`nin eşi Naciye Hanım gibi güzel insanları örnek alırız."

Darende Eğitim Kurumları Genel Müdürü Resul Kesenceli de, Hayatta iken sahibi olduğu bir arsaya okul yaptıran, çok sayıda öğrencinin yetişmesine katkı sağlayan ve burs temin eden Hacı Naciye Hanım`ın, örnek kişiliği ile çevresi ve sevenlerinin gönüllerine bir vakıf kadını olarak taht kurduğunu söyledi.

Hacı Naciye Hanım`ın, eşi Hulusi  Efendi`nin aynası olduğunu bildiren Kesenceli, "Geçmiş dönemlerde bırakın kız çocuklarının okutulması, evden dışarı çıkmaları bile hoş karşılanmazdı. Hal böyleyken Naciye Hanım kız çocuklarının geleceğin anneleri olacağını ve onların eğitimli olmaları gerektiğini savunan bir önder olmuştur." şeklinde konuştu.

Çocukların şiirler okuyup gösteriler sunduğu programın sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödül ve hediyeler verildi.

Törene, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, okul müdürleri ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

 Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4225 


Anahtar Kelimeler: