Ahilik etkinliği düzenlendi

Ahilik etkinliği düzenlendi

Ahilik etkinliği düzenlendi
Gündem 3.06.2015 09:21:00 1390 0

Esnaflar ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından ilk defa Ahilik Haftası kutlandı. Etkinlikte, çeşitli dallarda seçilen şoför, esnaf ve sanatkârlara plaket verildi.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen programda konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,  etkinliği düzenleyen oda başkanlarına teşekkür etti. Keskin, Darende`nin Somuncu Baba ve Hulusi Efendi`nin gönülleri fethettiği, ahilik kültürünün yaşanan ve yaşatılan bir ilçe olduğunu belirterek, "Darende Türkiye genelinde ve yurtdışında göstermiş olduğu büyük başarılarında, misafirperver, hoş görülü ticaret anlayışı ile örnek bir ahilik sergilemektedir." dedi.                   

Darende`nin Ahilik kültürünü bilen ve yaşatan bir belediye başkanı olduğu için şanslı olduğunu dile getiren Keskin, "Süleyman Bey esnafı tanıyan, bilen bir belediye başkanımız. Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır`da bir Darendeli. Başkanımız da esnaflıktan gelme. Onun için Darende`miz devamlı Malatya`da öncü olmuştur. Türkiye genelinde her zaman iyi bir sanatkarlık, iyi bir esnaflık örneği sergilemiştir. Ben gittiğim her yerde Darendeli bir esnafla karşılaşırım." şeklinde konuştu.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser`de Darendeli deyince ahiliği en güzel şekilde yaşayan insanlar akla geldiğini, bundan ayrıca memnuniyet duyduklarını belirterek, "Rahmetli Hulûsi Efendi  derdi ki; "Oğul Darendeli dürüsttür, esnaftır, zekidir, işini bilir." Hemşehrilerim gerçekten ahilik kültürünü yaşamış, halen günümüzde yaşatmaya çalışan  insanlar. Örnek vermek gerekirse, Adana`ya gittiğinizde en büyük, dürüst, çalışkan ve güvenilir esnaflar Darendelidir. Türkiye`nin bir çok yerine gittiğinizde hemşerilerimiz az karla, dürüst bir esnaflık anlayışıyla, kendilerini o bölgede ispat ettiklerini görürsünüz." dedi.

Daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından "Yılın ahisi" seçilen 83 yaşındaki 65 yıllık oda üyesi, aynı zamanda bir dönem belediye başkanlığı yapmış Abdullah Karakurt`a Keskin tarafından plaket verildi.

Çeşitli dallarda plaketlerin verildiği etkinlik sonunda Keskin ve oda başkanları esnaf ziyareti yaptı.

Etkinliğe, Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kasım Gücük, Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Soylu, Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya ve çok sayıda esnaf katıldı.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4184


Anahtar Kelimeler: